Anslut dig till oss

Sport

SVT Sport: Maximera upplevelsen

Profilbild

Publicerad

SVT sport

Du kan se live-evenemang och mästerskap på svt play sport. Dessutom ger svt sport live tillgång till de senaste sportnyheterna. Alla sportfantaster kommer att kunna få aktuell information om de senaste nyheterna från välkända svt sportskribenter.

Det finns också en mängd olika kategorier att välja mellan, så du kan hitta något som intresserar dig. Som exempel kan du titta på svt sport längdskidåkning om du har missat en sändning av den. Ett annat alternativ är att fånga handlingen när den utspelar sig i realtid.

SVT sport sänder det mesta inom sport LIVE

SVT sport sänder det mesta inom sport LIVE

Alternativt kan du komma ikapp när som helst när du vill. Som ett resultat av detta behöver du inte hålla dig till ett specifikt schema, utan kan i stället titta när du vill.

Därför behöver du inte oroa dig för att hamna på efterkälken när det gäller dina favoritsportevenemang eller för att bli utelämnad från det som händer. Du har stora valmöjligheter eftersom du kan välja om du vill titta på direktsändningar eller inte, eller om du vill se dem i efterhand.

Moderatorerna på Svt sport

Moderatorerna på Svt sport

De är välkända personligheter som lyfter sändningarna till en högre nivå av professionalism och berikar tittarens upplevelse.

Alla på svt sport är inriktade på att se till att du som tittare är nöjd med det du ser. Om du som tittare har tankar eller idéer att dela med dig av kan du vanligtvis skicka in dem via e-post.

Tillgänglig och lätt att använda

Om du har en internetuppkoppling och en Apple TV, Smart TV, Chromecast eller liknande enhet kan du snabbt få tillgång till svt plays samling, som inkluderar sport, på någon av dina önskade enheter, inklusive dator, mobil eller surfplatta.

På grund av detta kommer du att kunna titta när som helst, på vilken enhet som helst. Med så många kategorier tillgängliga på Svt sport kan du enkelt välja vilken typ av sportevenemang du vill titta på, vilket gör det enkelt att streama en show när du är på kollektivtrafik eller på annat sätt försöker hänga med i din favoritserie.

Det är du som bestämmer.

Det är lätt att hitta det innehåll du söker. Dessutom behöver du inget konto för att logga in. Det är bara att öppna appen och börja arbeta med den. Hitta ditt favoritprogram på nolltid, oavsett om du vill se något som tidigare har sänts i nätverket eller inte.

Även om direktsändningar är vad du söker.

Även om direktsändningar är vad du söker.

Det är enkelt att följa alla sändningar, oavsett vilken sport du är intresserad av, tack vare program som Sportspegeln och Sportnytt. Det innebär att du kan hitta ett brett utbud av aktiviteter, från motorsport till vintersport och fotboll.

Alla kan hitta något som faller dem i smaken, oavsett vilka preferenser de har. Det är enkelt att komma ikapp de nyheter du missat om du vill. Som ett resultat av detta behöver du inte oroa dig för att gå miste om något.

Eftersom du kan skräddarsy allting så att det passar dig, och inget tv-schema med kritiska väntetider. När det gäller att se dina favoritsportevenemang behöver du inte oroa dig. I slutet av dagen kan du till exempel krypa ihop i soffan hemma och titta på dina favoritserier när du har tid. Allt på Svt play kan pausas, och det är en fantastisk funktion som gör att du kan titta när du vill.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sport

Världens rikaste fotbollsspelare

Profilbild

Publicerad

people watching soccer arena

Att fotboll är en penningstinn bransch lär knappast komma som någon överraskning för särskilt många personer. Dock är det långt ifrån alla som vet vilka fotbollsspelare som är världens rikaste, framför allt med tanke på att nummer ett på listan är ett väldigt oväntat namn. Vi ska nu lista och berätta lite mer om de fem rikaste fotbollsspelarna i världen.

1. Faiq Bolkiah (25 år)

Vem i hela friden är Faiq Bolkiah kanske du undrar? Är det en superstjärna du aldrig hört talas om? Ekonomiskt sett är han absolut en superstjärna, men när det kommer till just fotboll har han inte mycket gemensamt med övriga namn på denna lista.

Inget illa om den thailändska ligan, men att den inte tillhör världens toppskikt är bara ett rent faktum. Dock är det just här som Faiq Bolkiah spelar, närmare bestämt för laget Ratchaburi. Medan övriga spelare blivit rika på sina löner, sina partnerskap med bettingsidor utan svensk licens, annan sorts reklam och liknande har Faiq Bolkiah gått en helt annan väg.

Faktum är nämligen det att han är brorson till sultanen av Brunei, en av världens rikaste personer. Närmare bestämt är han prins i det lilla sultanatets kungafamilj. Hans uppskattade nettoförmögenhet på 200 miljarder kronor har därför inget med hans fotbollskarriär att göra, utan det är en rikedom han fötts in i.

2. Lionel Messi (36 år)

På listans andraplats kommer ett namn som är betydligt mer känt för den breda massan. Det rör sig om en av de bästa, om inte den bästa, fotbollsspelaren någonsin: Lionel Messi. I svenska kronor uppskattas Messis förmögenhet uppgå till mer än 6,5 miljarder kronor.

Till skillnad från Faiq Bolkiah har den argentinska superstjärnan tjänat ihop till sin förmögenhet främst via lönebetalningar, deltagande i reklamkampanjer och sponsorskap. Han spenderade den största delen av sin karriär i FC Barcelona, men representerar numera David Beckhams Inter Miami.

Lionel Messi har bland annat följande meriter på sitt CV:

 • 8 Ballon d’Or
 • Vinnare av europeiska Guldskon 6 gånger
 • 4 Champions League-titlar
 • Vinnare av Copa América 2021 med Argentina
 • Vinnare av VM 2022 med Argentina

3. Cristiano Ronaldo (39 år)

Under många år stod kampen om vem som är världens bästa fotbollsspelare mellan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Detta avspeglar sig ännu i rikedomstabellen där de båda återfinns på plats två och tre. Ronaldo uppskattas i sin tur ha en rikedom på mer än 5,4 miljarder kronor.

Ronaldos storhetstid pågick främst under hans år i Manchester United och Real Madrid. Numera huserar han i den saudiska klubben Al Nassr som han är kapten för, något han även är för det portugisiska landslaget. Ronaldo har med andra ord fortfarande krut i kroppen vilket han med jämna mellanrum visar i både klubb- och landslag.

Ronaldos meriter inkluderar bland annat följande:

 • 5 Ballon d’Or
 • Guldskon-vinnare 4 gånger
 • 5 Champions League-titlar
 • Vann EM 2016 med Portugal
 • Vinnare av Uefa Nations League 2018-2019 med Portugal

4. Neymar (32 år)

Många kanske förväntar sig att se Kylian Mbappé på fjärdeplatsen, en spelare som brukar ses som arvtagare till Messi och Ronaldo. Riktigt så högt upp rent pengamässigt har Mbappé dock ännu inte nått.

Fjärdeplatsen innehas istället av en spelare som visserligen nått betydligt högre höjder än de flesta, men som ändå aldrig riktigt fått sitt stora genombrott. Den vi syftar på är brasilianska Neymar. Han sägs sitta på en rikedom kring 2,2 miljarder kronor. I hans fall sägs en betydligt större del komma från diverse reklam- och affärssamarbeten jämfört med Messis och Ronaldos kassakistor.

Som du kan se är det fortfarande ett stort avstånd ner från Ronaldo på tredjeplatsen till Neymar på fjärde. Detta känns också rättfärdigat om man ser till vad respektive spelare uträttat under sina karriärer, där Neymar som tidigare nämnt inte kommit upp i riktigt samma höjder som tidigare två namn. Han har trots det dock bland annat samlat på sig följande meriter:

 • Vann Copa Libertadores med Santos 2011
 • Fifa Puskás Award 2011 för årets snyggaste mål
 • Vinnare av Fifa Confederations Cup 2013
 • Vann trippeln (ligan, Copa del Rey och Champions League) sin första säsong i FC Barcelona 2014-2015
 • Vinnare av VM-för klubblag 2015
 • OS-vinnare 2016 med Brasilien
 • Världens dyraste spelare 2017 när han gick från Barcelona till Paris Saint-Germain

Neymar har numera, precis som Cristiano Ronaldo, valt att flytta till Saudiarabien. Där spelar han för klubben Al Hilal.

5. Kylian Mbappé (25 år)

På femteplats bland aktiva fotbollsspelare har vi Kylian Mbappé. Mbappés rikedom sägs ligga någonstans kring 1,9 miljarder kronor. Då måste vi dock komma ihåg att han är många år yngre än övriga namn på listan, med undantag för ettan vars rikedom dock alltså inte är relaterad till fotboll.

När Kylian Mbappé är i Messis och Ronaldos nuvarande ålder kan han mycket väl komma att ha ett mer imponerande CV än vad dessa båda herrar i skrivande stund har. Till exempel har det tidigare rapporterats om att han redan är den bäst betalda fotbollsspelaren, även fast detta kan ändras snabbt.

Mbappé har under sin hittills relativt korta karriär exempelvis redan hunnit med följande:

 • 6 franska ligatitlar (En med Monaco, resten med PSG)
 • Vann en inhemsk kvadrupel med PSG 2019-2020 (Franska Supercupen, ligan, cupen och ligacupen)
 • Tog VM-guld 2018 med Frankrike, och silver 2022
 • Vann Nations League med Frankrike 2020-2021
 • En hel dröse individuella utmärkelser

Framtiden tillhör av allt att döma Kylian Mbappé!

Fortsätt läsa

Sport

Förbättra din kondition med regelbunden simning

Profilbild

Publicerad

Simning är ett bra sätt att förbättra sin kondition och hålla sig i form. Det är också ett roligt och avkopplande sätt att träna. Genom regelbunden simning kan du förbättra din uthållighet, styrka och smidighet. Du kan öka din förbränning av kalorier, bygga muskelmassa och utveckla dina simförmågor. Om du har en egen swimmingpool kan du enkelt simma regelbundet vilket också kan hjälpa dig att slappna av, lindra stress och hålla dig frisk.

Hur man väljer rätt simprogram för sin nivå

Att välja rätt simprogram för din nivå är viktigt för att du ska kunna utvecklas och ha roligt. Först och främst bör du bestämma vilken typ av simning du vill lära dig, som crawl, bröstsim eller ryggsim. När du har bestämt det kan du leta efter en lokal simskola som erbjuder program som passar din nivå. Det finns olika typer av program, såsom gruppsimning och privatlektioner. Om du är nybörjare rekommenderas det att börja med gruppsimning då det ger dig möjlighet att träffa andra simmare och lära sig tekniker tillsammans. Om du redan har goda kunskaper i simning kan privata lektioner vara mer effektiva då de ger dig möjlighet att fokusera på specifika områden som behöver förbättras.

Hur regelbunden simning kan bidra till en sund vikt

Regelbunden simning är ett utmärkt sätt att hålla sig i form och bibehålla en sund vikt. Simning är en av de mest effektiva formerna av träning, eftersom det inte bara bränner kalorier, utan också stärker musklerna. Simning är lågintensivt och skonsamt för leder och senor, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som har problem med knä- eller höftleder. Genom att simma regelbundet kan man bränna kalorier samtidigt som man stärker musklerna. Simning kan också anses vara roligare än andra former av träning, vilket gör det lite lättare att hitta motivationen att fortsätta träna regelbundet.

Fördelarna med att simma för hjärt- och kardiovaskulär hälsa

Genom att simma regelbundet kan man minska risken för hjärtinfarkt, stroke och andra hjärtproblem. Simning ökar syreupptagningsförmågan i lungorna, vilket gör det lättare att andas under ansträngande aktiviteter. Det kan också bidra till att förbättra blodcirkulationen genom hela kroppen, vilket ger både mentalt och fysiskt välbefinnande. Alla dessa positiva effekter av simning gör det till ett utmärkt val när det gäller att uppnå god hjärt- och kardiovaskulär hälsa. All träning är ofta bra för dem som har problem med olika hjärt och kärlsjukdomar eftersom det kan öka styrkan och kapaciteten hos musklerna som används för att pumpa blod.

Vilka muskelgrupper tränas vid simning?

Simning är ett av de bästa sätten att träna hela kroppen. När man simmar tränar man flera olika muskelgrupper, inklusive bröstmusklerna, ryggmusklerna, axlar och armar. Att simma kräver en viss kontroll över kroppen, vilket gör det till ett utmärkt träningspass. Simning tränar även magmusklerna, låren och vaderna eftersom du måste använda benen och armarna konstant bara för att stanna ovanför ytan och hålla balansen i vattnet. När man simmar tränar man även lungorna, speciellt om man crawlar.

Påverkar simning vårt humör?

Ja, simning har visat sig ha en positiv inverkan på vårt humör. Det verkar som att simning kan hjälpa till att minska stress och ångest samt förbättra sömnen. Det är ett bra sätt att slappna av och koppla bort alla problem som man stöter på i vardagen. Simning ger också, precis som många andra träningstyper, ökad energi och motivation. När du simmar, frigörs endorfiner som ger dig en lycklig känsla, vilket gör det lättare att hantera stressiga situationer. Dessutom förbättrar regelbunden simning din andningsförmåga, vilket kan ge dig mer energi under dagen.

Vad är skillnaden mellan simning och andra former av träning?

Skillnaden mellan simning och många andra former av träning är att simning involverar hela kroppen, vilket gör det till en mycket mer effektiv form av träning. När du simmar använder du inte bara armar och ben utan hela din kropp för att förflytta dig framåt i vattnet. Detta ger dig en helkropps-träningsupplevelse som inte kan jämföras med någon annan typ av träning. Simning har dessutom den extra bonusen att det är skonsamt mot leder och muskler, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med skador eller rörelsehinder, vilket inte alltid kan sägas om andra former av träning.

Hur mycket kostar det att simma regelbundet?

Priset för att simma regelbundet varierar beroende på vilken typ av anläggning du väljer. Om du går till ett gym eller en simhall kan det kosta mellan 100-500 kronor per månad, men om du väljer att hyra en pool för privat bruk kan priserna stiga en hel del. Om du har en thermopool hemma kan du använda den och gå på några få lektioner under året så att du vet vad du behöver förbättra. Det är också viktigt att ta hänsyn till eventuella extra avgifter som kan tas ut för att använda poolen, såsom entréavgift, badhanddukar och andra faciliteter. Före beslutet om att simma regelbundet bör man alltså jämföra olika alternativ och se vilket som passar ens budget bäst.

Fortsätt läsa

Sport

Ny statistik visar: Betting på svensk fotboll för 80 miljarder kronor under 2022

Profilbild

Publicerad

Svensk fotboll lockar till sig en stor mängd bettare och ännu större summor pengar, både på svenska och utländska casinon. Under 2022 uppges det globalt sett ha spelats för 160 miljoner kronor på en genomsnittlig match i Allsvenskan.

Spel om pengar har vuxit ut till att bli ett populärt intresse, såväl i Sverige som utomlands. Av denna anledning har utbudet av online casinon online skjutit i höjden under senare år. Spelsugna svenskar står i dag inför en uppsjö av digitala alternativ, oavsett om de vill spela casinospel eller betta på sport.

Casinon utan svensk licens tillgängliga för svenskar

I Sverige finns i dag 60 bolag med licens för att erbjuda casinospel på nätet och 48 för att erbjuda vadhållning. Dock är valmöjligheterna för svenskar betydligt större än så. Detta då även utländska spelsidor, så kallade casinon utan svensk licens, är tillgängliga från Sverige. Sådana spelsidor kan exempelvis hittas hos Goplay, som är en jämförelsesajt som listar några av de casinon utan svensk licens med högst anseende.

De största skillnaderna mellan svenska och utländska casinon återfinns i regelverket. Sveriges spellag har lagt stort fokus på att erbjuda ett högt konsumentskydd, medan många utländska alternativ tillhandahåller en mer fri spelmiljö. På casinon utan svensk licens kan man exempelvis ta del av fler bonusar samt spela utan insättningsgränser och Spelpaus.

Vad gäller spelutbudet, däremot, liknar de två alternativen ofta varandra. Många av spelsidorna erbjuder stora utbud av casinospel, då det är populärt bland många spelare. Bland annat finns i regel ett stort urval av slots tillsammans med klassiska bordsspel. Därtill är det vanligt att spelsidorna erbjuder odds på en lång rad olika sporter, matcher och evenemang. Störst fokus i bettingsektionen tenderar dock att ligga på fotboll.

Spel för 160 miljarder kronor per allsvensk match

Fotboll är världens i särklass största sport, och det visar sig tydligt i spelarnas beteende när de bettar. Enligt Spelinspektionen är fotboll den mest populära sporten att betta på, exkluderat trav, i Sverige – och fallet är detsamma utomlands.

Den europeiska polisorganisationen Europol menar att spel på fotboll globalt sett i dag omsätter 900 miljarder euro. Här är spel på svensk fotboll inkluderat, och det visar sig att just de svenska ligorna når nya nivåer vad gäller omsättning.

Det schweiziska företaget Sportsradar övervakar den globala spelmarknaden och har nu genomfört en uppskattning av värdet på spelet på svensk fotboll under 2022, som man presenterat för Spelinspektionen. Detta rapporterar Dagens Nyheter, som tagit del av uppskattningens resultat.

Under förra året ska det globalt sett ha satsats 160 miljoner kronor på en genomsnittlig allsvensk fotbollsmatch. Vad gäller toppmatcherna ska siffran dock ha varit högre än så. I Superettan uppgår den satsade summan per match till drygt 60 miljoner kronor. Även Damallsvenskan och Division 1 omsätter stora pengar – 20 miljoner kronor per match. För Damallsvenskan innebär detta en tredubbling i omsättning på tre år.

Genom att multiplicera siffrorna med antalet spelade matcher har DN kommit fram till att det totalt sett spelades för drygt 80 miljarder kronor på svensk fotboll under 2022. En stor del av spelandet kan därför antas äga rum på casinon utan svensk licens. Detta då svenska spelbolag med licens för kommersiellt onlinespel och vadhållning tillsammans omsatte omkring 17 miljarder kronor totalt under samma år.

Allsvenskan den mest populära ligan i Norden

Den svenska fotbollen omsätter enorma summor pengar, men experter i branschen tycks inte vara särskilt förvånade över resultatet av Sportradars uppskattning. Tom Mace, chef för Sportradars globala verksamhet, säger till DN att siffrorna motsvarar deras förväntningar, inte minst med anledning av hur många spelbolag det finns som erbjuder odds på svensk fotboll.

Spel på svesk fotboll har varit populärt under lång tid, och har under många år omsatt stora summor. Faktum är att Allsvenskan är den liga i Norden, tillsammans med danska Superligan, som det spelas mest på. Dock är Sveriges högsta liga för herrar fortsatt långt ifrån att ens kunna mäta sig med giganter som Premier League. Där bedöms en genomsnittlig match omsätta 2,3 miljarder kronor.

En uppskattning med förmodad god precision

För att ta fram statistiken har Sportradar tittat på 350 spelbolag och deras omsättning. Detta har kombinerats med officiell data från licenserade bolag och övrig information om marknaden. Även helt olicensierade bolag har undersökts. Då dessa sällan delar med sig av uppgifter som omsättning är det än viktigare att poängtera att siffrorna inte är definitiva, utan att det rör sig om en uppskattning.

Samuel Wahlberg, utredare vid Spelinspektionen, säger att siffrorna dock kan användas som en fingervisning och för att sättas i relation till andra undersökningar. Ett flertal andra experter som DN talat med är inne på samma spår men menar också att Sportradar har genomfört en lång rad liknande undersökningar under många år, något de anser talar för god precision.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar