Anslut dig till oss

Sport

Hur du börjar träna för att gå ner i vikt

Publicerad

Träning

Att gå ner i vikt är en process som kräver tid, tålamod och uthållighet. Att börja träna för att gå ner i vikt kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Det finns flera olika sätt att börja träna för att gå ner i vikt.

Du kan antingen börja med ett program på egen hand eller gå med i ett gym. Att börja träna på egen hand innebär oftast lite mer planering och disciplin, men det är absolut möjligt att lyckas. Om du vill ha lite mer struktur och hjälp på traven när du börjar träna för att gå ner i vikt, kan det vara bra att gå med i ett gym. På så sätt har du tillgång till experter som kan hjälpa dig med ditt program och ge råd under resans gång.

Hur du börjar träna för att gå ner i vikt

Hur du börjar träna för att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt är inte alltid en enkel uppgift, men det är absolut möjligt att göra med lite hårt arbete och uthållighet. Det finns många olika sätt att börja träna för att gå ner i vikt, och det viktigaste är att hitta ett sätt som passar just dig.

Du kan till exempel börja med att gå på promenader eller jogga, eller om du vill ha mer struktur på din träning kan du anmäla dig till ett gym. Du kan också göra många övingar hemma för att spara både tid och pengar. En bra övning som många gillar och har sett resultat av är step up bräda.

Detta är ett superbra alternativ som gör det möjligt att svettas och träna hårt utan att ens lämna hemmet och utan behov av mycket plats. Att börja träna regelbundet är en bra idé, men det är också viktigt att se till att du får i dig nyttig mat och dricker mycket vatten. När du börjar se resultat av din träning kommer du också bli motiverad att fortsätta, och då blir det lättare och roligare att hitta på nya saker.

Hur länge ska man träna för att gå ner i vikt?

Det finns ingen exakt svar på hur länge man ska träna för att gå ner i vikt. Det beror helt på hur mycket vikt man vill gå ner, och vilken typ av träning man gör. Man kan behöva träna 1-2 timmar om dagen för att se snabba resultat om man tränar mjukt, men om du tränar högintensivt kan det räcka med 20 minuter.

Träning är dessutom inte den enda faktorn som spelar in när det gäller viktminskning, utan kosten är otroligt viktig också. Man måste ha en balanserad kost för att se de bästa resultaten, och det kan vara svårt att uppnå detta genom att träna ensam.

Så när du börjar träna försök gå med på ett gym träna i grupp för att kunna få in en bra rutin och sen kunna hålla den rutinen hela livet. Det är det som kommer att göra att du lyckas. 
 

Så här motiverar du dig själv till att träna och gå ner i vikt

När man försöker gå ner i vikt är det ofta svårt att motivera sig själv till att träna. Man kanske inte har tid, eller också känner man sig bara inte motiverad. Men det finns några enkla saker som man kan göra för att hitta motivationen.

Först och främst måste man inse att det tar tid och tålamod att gå ner i vikt, och det är ingen snabb process. Man måste vara realistisk och inte förvänta sig för stora resultat på kort tid. Det är också viktigt att ha ett mål i åtanke, så man vet varför man tränar. Att se resultaten av all träningen är en fantastisk motivation, men det tar tid.

Ett annat tips är att hitta en aktivitet som man verkligen gillar, så blir det mycket lättare att orka träna regelbundet.


Så det är bra att testa på lite olika former av träning först. Några älskar att köra dans på gymmet eller lyfta vikter för mer muskler. Andra cyklar eller springer flera mil i veckan, givetvis efter en lång tids träning. Men detta kan bli något för dig också.
Det viktiga är att du tar dig tid att hitta den träningsform som du verkligen kommer att tycka om och kunna njuta av.

Det är många som vill gå ner i vikt, och det är inte alltid lätt att veta hur man ska börja. Många börjar på Måndag med tanken att nu är det dags, för att på Tisdagen ge upp. Därför är det så viktigt att hitta något du tycker om och som kommer hjälpa dig att komma igång med träningen på riktigt! Så först och främst, se till att du har en bra plan. Det är lättare att hålla ut med träningen om du vet exakt vad du ska göra och när. Förbered dig också mentalt och fysiskt på att det kommer var jobbigt men att med tiden kommer resultaten komma.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sport

Den ökade relationen mellan teknologi och sport

Publicerad

Sportcyklist

Goal line technology och VAR inom fotboll, hawk eye i tennis. Simmare och gymnaster med sensorer som uppdaterar prestationsmåtten i realtid. Glasögon som bärs av cyklister som levererar exakt data om hastighet, puls och vad som finns i deras väg. 

Teknologin inom sport har verkligen utvecklats och gått framåt de senaste åren. Men det är inte bara elitidrottare som använder sig av den. Även vanliga motionärer har använt sig av teknologi under en längre tid. 

Klockor till motionärer

Golfare kan gå till rancher och få sina slag utvärderade. Hastigheten, gradantalet i svingen och få förklarat hur små justeringar kan ge stora förbättringar. Löpare kan gå till sportlab och få en specialdesignad löparsko framtagen. En justerad sko gör att kroppen får mindre belastning på knän och leder. 

Klockor är det kanske vanligaste hjälpmedlet idag. Olika smartwatches som är kopplade till telefonen och som hjälper oss att hålla koll på pulsen, stegräkning och annat. 

Sport och teknik går idag hand i hand. Innan du beger dig ut på någon av dina aktiviteter kan du passa på att spela online casino medan du väntar

Inom proffsidrotten har mätinstrument funnits länge och exempelvis inom tennis har Hawk-Eye funnits med ett bra tag. Hawk-Eye kan påkallas av en spelare för att få se om en boll var utanför eller innanför linjen. Även andra sporter har utvecklat liknande hjälpmedel.

Moneyball satte en trend 

Det som verkligen startade trenden, eller i alla fall uppmärksammade allmänheten på den, var filmen Moneyball från 2011. Filmen handlar om ett basebollag i USA och hur deras metoder med att rekrytera spelare i allt större utsträckning byggde på statistik. Moneyball byggde på verkliga händelser och fick stor spridning. 

En annan stor sport, där hundradelen av en sekund kan vara skillnaden, är Formel 1. Det finns de som menar att en Formel 1-bil är som en dator på fyra hjul och det ligger något i det. Bilarna är mycket avancerade och under ett race jobbar ett helt team med att bara analysera siffrorna.

VAR och teknologi i fotboll

Fotboll, som alltjämt är världens största sport, brottades länge med problem och frustration kring felaktiga domslut. Särskilt när domsluten hade direkt avgörande utgång på en match, som ifall en boll studsat in på rätt sida av linjen eller inte. 

Nu har man löst detta via Goal Line technology, som innebär att det finns ett chip i bollen som talar om för domaren ifall bollen är över linjen eller inte. Är bollen inne, vibrerar domarens klocka. Ett annat hjälpmedel som man använder i fotbollen idag är VAR, video assistant referee. Detta innebär att domaren pausar matchen för att springa ut och se över en viss situation, till exempel en straffsituation eller om det var offside. 

Systemet med VAR är kritiserat då många menar att det tar för lång tid vid besluten. Snarlika teknologier används även i ishockey och NFL.

Fortsätt läsa

Sport

SVT Sport: Maximera upplevelsen

Publicerad

SVT sport

Du kan se live-evenemang och mästerskap på svt play sport. Dessutom ger svt sport live tillgång till de senaste sportnyheterna. Alla sportfantaster kommer att kunna få aktuell information om de senaste nyheterna från välkända svt sportskribenter.

Det finns också en mängd olika kategorier att välja mellan, så du kan hitta något som intresserar dig. Som exempel kan du titta på svt sport längdskidåkning om du har missat en sändning av den. Ett annat alternativ är att fånga handlingen när den utspelar sig i realtid.

SVT sport sänder det mesta inom sport LIVE

SVT sport sänder det mesta inom sport LIVE

Alternativt kan du komma ikapp när som helst när du vill. Som ett resultat av detta behöver du inte hålla dig till ett specifikt schema, utan kan i stället titta när du vill.

Därför behöver du inte oroa dig för att hamna på efterkälken när det gäller dina favoritsportevenemang eller för att bli utelämnad från det som händer. Du har stora valmöjligheter eftersom du kan välja om du vill titta på direktsändningar eller inte, eller om du vill se dem i efterhand.

Moderatorerna på Svt sport

Moderatorerna på Svt sport

De är välkända personligheter som lyfter sändningarna till en högre nivå av professionalism och berikar tittarens upplevelse.

Alla på svt sport är inriktade på att se till att du som tittare är nöjd med det du ser. Om du som tittare har tankar eller idéer att dela med dig av kan du vanligtvis skicka in dem via e-post.

Tillgänglig och lätt att använda

Om du har en internetuppkoppling och en Apple TV, Smart TV, Chromecast eller liknande enhet kan du snabbt få tillgång till svt plays samling, som inkluderar sport, på någon av dina önskade enheter, inklusive dator, mobil eller surfplatta.

På grund av detta kommer du att kunna titta när som helst, på vilken enhet som helst. Med så många kategorier tillgängliga på Svt sport kan du enkelt välja vilken typ av sportevenemang du vill titta på, vilket gör det enkelt att streama en show när du är på kollektivtrafik eller på annat sätt försöker hänga med i din favoritserie.

Det är du som bestämmer.

Det är lätt att hitta det innehåll du söker. Dessutom behöver du inget konto för att logga in. Det är bara att öppna appen och börja arbeta med den. Hitta ditt favoritprogram på nolltid, oavsett om du vill se något som tidigare har sänts i nätverket eller inte.

Även om direktsändningar är vad du söker.

Även om direktsändningar är vad du söker.

Det är enkelt att följa alla sändningar, oavsett vilken sport du är intresserad av, tack vare program som Sportspegeln och Sportnytt. Det innebär att du kan hitta ett brett utbud av aktiviteter, från motorsport till vintersport och fotboll.

Alla kan hitta något som faller dem i smaken, oavsett vilka preferenser de har. Det är enkelt att komma ikapp de nyheter du missat om du vill. Som ett resultat av detta behöver du inte oroa dig för att gå miste om något.

Eftersom du kan skräddarsy allting så att det passar dig, och inget tv-schema med kritiska väntetider. När det gäller att se dina favoritsportevenemang behöver du inte oroa dig. I slutet av dagen kan du till exempel krypa ihop i soffan hemma och titta på dina favoritserier när du har tid. Allt på Svt play kan pausas, och det är en fantastisk funktion som gör att du kan titta när du vill.

Fortsätt läsa

Sport

De är världens bästa fotbollsspelare

Publicerad

Bild på världens bästa fotbollsspelare

Vem är världens bästa fotbollsspelare? är ett hett ämne nuförtiden. Vi har sammanställt en lista över de bästa fotbollsspelarna i var och en av tre kategorier. Fotbollens bäst betalda spelare, årets bästa spelare och den bästa spelaren genom tiderna finns alla i den här gruppen.

Världens rikaste fotbollsspelare

Världens rikaste fotbollsspelare

Cristiano Ronaldo tog över förstaplatsen från Lionel Messi 2021 och blev därmed den bäst betalda spelaren i världen. Hennes säsongsinkomst uppgick till 1,08 miljarder svenska kronor när hon spelade för Manchester United.

Fotbollsspelaren Ronaldo från Portugal är en ständig utmanare till titeln som världens bästa spelare. Han föddes på Madeira 1985 och spelar för närvarande för Manchester United och det portugisiska landslaget. År 2008 utsågs Ronaldo till den bästa spelaren i Europa och världen av FIFA:s kommitté för årets världsspelare.

Bland de spelare som tjänar mest pengar i fotbollsvärlden finns följande:

 • Messi
 • Paris Saint-Kylian Germains Mbappé
 • Mohamed Salah
 • Neymar

De bästa fotbollsspelarna i världen 2022

De bästa fotbollsspelarna i världen 2022

Robert Lewandowski blev Årets spelare i FIFA 2022. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo var båda förälskade i honom. Både det polska landslaget och FC Bayern München representeras av Robert Lewandowski, en polsk spelare.

Den stigande talangen sågs på en fotbollsplan redan vid åtta års ålder, då han spelade för fotbollslaget Partyzant. Under sin korta karriär har den polske mannen från Warszawa gjort över 500 mål för både sin klubb och sitt land. Lewandowski har vid flera tillfällen omnämnts som världens bästa anfallare, och han har ett antal mål i bagaget.

Elva fotbollsspelare var nominerade till priset FIFA:s bästa fotbollsspelare för VM i fotboll 2022.

Andra spelare som nominerats till priset är bland annat:

 • Benzema, Karim
 • Kevin De Bruyne.
 • Golo Kanté från New Orleans Saints.
 • Erling Haaland

Den största fotbollsspelaren i historien.

Den största fotbollsspelaren i historien.

Det är allmänt accepterat att Lionel Messi är den största fotbollsspelaren genom tiderna. Rosario är hemvist för kändisen, som föddes 1987. Fotbollstalangen Lionel Messi representerar Argentina och Paris Saint-Germain.

Fotbollslegendaren har en lång lista över prestationer, både på nationell och internationell nivå. Med sina målskytteförmågor och fyra år i rad som världens bästa spelare anser många att han är en legend. SJU gånger under sin karriär har han kallats världens bästa spelare och han kallas ofta för fotbollens största spelare någonsin.

När man diskuterar den bästa fotbollsspelaren genom tiderna är andra namn som ofta nämns:

 • Ivan Hinchcliffe
 • Pelé
 • Ronaldinho

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar

Copyright © 2022 Dagsbladet.se