Anslut dig till oss

Underhållning

Alan Walker: Faded

Publicerad

Faded” är Alan Walkers idé, en Grammy-belönad DJ och producent från Norge. Iselin Solheim, en norsk inspelningskonstnär, bidrar med sång till spåret. Den 3 december 2015 släpptes singeln.

Den nådde topp tio på listorna i de flesta av de länder där den släpptes. Den toppade singellistorna i Norge, Finland, Sverige och Danmark, och på topp tre även där. Bland de länder där den presterade bra: Australien, Belgien, Frankrike, Indonesien, Irland, Italien, Kanada, Lettland, Malaysia, Nederländerna, Nya Zeeland, Schweiz, Spanien, Tyskland, Österrike, Storbritannien och Österrike.

Shahab Salehi är stjärnan i låtens video. Ung man i svarta kläder i block stil, med mask och ryggsäck med ett foto av sitt hus i handen, går omkring på gatorna. Runt omkring honom finns ruiner av höghus och förfallna byggnader i de öde delarna av staden. När han till slut upptäcker sitt hus är det i ett fruktansvärt förfall.

Mer än 2,4 miljarder människor har sett videon, 17 miljoner människor har gett den tummen upp och 465 000 har gett den tummen ner.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Underhållning

Dark Horse – Katy Perry 

Publicerad

Katy Perry

Förutom Taylor Swift har Katy Perry två videor på listan över de 15 mest populära YouTube-videorna genom tiderna.

Katy samarbetade med rapparen Juicy J för att spela in Dark Horse, som släpptes i september 2013.

Det är en hybrid av hiphop- och trapgenren.

Låten utnyttjades av Pepsi i en reklamkampanj. Fansen kunde rösta på albumets första singel via Twitter, och Walking on Air vann.

Totalt såldes 13,2 miljoner exemplar av Dark Horse, vilket gör den till den näst mest populära låten 2014.

Det var inte förrän i februari 2014 som materialet offentliggjordes. Den utspelar sig i det gamla Egypten och Katy gestaltar ”Katy Patra”, en parodi på Kleopatra.

Videon till Dark Horse var den första av en kvinnlig artist som nådde 1 miljard visningar på videodelningssidans plattform.

Fortsätt läsa

Underhållning

Thinking Out Loud – Ed Sheeran

Publicerad

Ed Sheeran

Ed Sheerans andra studioalbum ”” innehöll låten ”Thinking Out Loud” (2014). Detta var Sheerans andra nummer ett-hit i Storbritannien, som kom på första plats i början av november 2014. Australien, Irland, Nya Zeeland, Danmark, Nederländerna, Slovakien och Sydafrika hörde också till de länder där låten nådde en toppnotering.

Thinking Out Loud var den första singeln som tillbringade ett helt år på Storbritanniens topp 40 när den släpptes i juni samma år. Den var den första låten som nådde 500 miljoner streams på Spotify i oktober förra året.

En 16 mm filmkamera fångade större delen av musikvideon, som spelades in i Crystal Ballroom på Millennium Biltmore Hotel i Los Angeles. Brittany Cherry, en deltagare i NBC:s ”So You Think You Can Dance”, gör Sheeran sällskap i en modern dans.

Fortsätt läsa

Underhållning

Roar – Katy Perry

Publicerad

Hur många har inte varit i hennes djungel och sett Katy Perrys musikvideo ”Roar”?

För hennes album ”Prism” från 2013 släppte hon Roar som första singel. Låtens text betonar självstyrkan och att stå upp för det man tror på. Med över en miljard streams blev låten en omedelbar hit. Diamantcertifieringen av Recording Industry Association of America (RIAA) gjorde henne till den första artisten att få tre RIAA-certifieringar.

När Katy Perry överlevde en flygplansolycka, berättar videon om berättelsen om hennes övergång till djungellivet. Hon har till och med tämjt en tiger. På Los Angeles County Arboretum and Botanic Garden spelades filmen in.

Katy Perry blev den första artisten som hade två musikvideor med mer än en miljard visningar på YouTube i juli 2015.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar

Copyright © 2022 Dagsbladet.se