Anslut dig till oss

Ekonomi

Svenskarna och snabblån

Publicerad

Bild på en telefon och snabblån

Det finns många skäl till varför svenskar väljer att ta snabblån. Oftast handlar det om en akut situation där man behöver pengar snabbt, och det är inte alltid lätt att få tag i pengar från andra håll.

Dessutom kan det vara svårt att veta hur mycket pengar man egentligen behöver, och därför är det bra att kunna ta ett lån som man sedan kan betala av när man har möjlighet.

Fundera på innan du tar ett snabblån

Fundera på innan du tar ett snabblån

Det finns dock några saker som man bör tänka på innan man tar ett snabblån. För det första är det viktigt att komma ihåg att lånet är en skuld, och att det därför är viktigt att betala tillbaka det så snabbt som möjligt.

Dessutom bör man ta hänsyn till hur mycket pengar man egentligen har råd att låna, och inte ta ett lån som man sedan inte har möjlighet att betala tillbaka. Hur vet du att du har det bästa snabblånet?

Det är viktigt att jämföra olika långivare innan man väljer ett snabblån

Det är viktigt att jämföra olika långivare innan man väljer ett snabblån

Det finns en del långivare som erbjuder mycket höga räntor, och det är därför viktigt att se till att man jämför olika alternativ innan man bestämmer sig för ett lån. Dessutom bör man kontrollera om det finns några avgifter som tillkommer på lånet, och se till att man förstår alla villkor innan man skriver på ett avtal.

Det är alltid en bra idé att ta ett snabblån med försiktighet, och se till att man gör en grundläggande undersökning innan man tar det. Detta gäller särskilt om man aldrig har tagit ett snabblån tidigare, eftersom det kan vara lätt att hamna i en ond cirkel av skulder om man inte är försiktig. Dessutom bör man alltid komma ihåg att det finns andra alternativ för att få pengar snabbt, som att ansöka om en kredit eller ta ett privatlån.

Det är viktigt att tänka igenom noga innan man tar ett snabblån, och se till att man gör en grundlig undersökning av olika långivare och villkor innan man skriver på något avtal. Detta gäller särskilt om man aldrig har tagit ett snabblån tidigare, eftersom det kan vara lätt att hamna i en ond cirkel av skulder om man inte är försiktig. Men om man är smart och tänker igenom noga innan man tar ett snabblån, så kan det absolut vara en bra lösning i akuta situationer.

Vad är det man oftast lånar till? 

Jo, det är ju så klart bilar och hus. Men en del lånar pengar till andra saker också. Kanske behöver man pengar för en operation eller för att betala ett par räkningar. Det finns många olika anledningar till varför man vill låna pengar snabbt. En tydlig uppgång märktes dessutom under pandemin.

Ibland kan det vara svårt att få ett lån beviljat av banken. Därför har många idag valt att ansöka om smslån istället. Ett smslån är ett lån där man ansöker via SMS och får pengarna snabbt utbetalda. Det finns många olika aktörer på marknaden som erbjuder smslån.

År 2006 blev sms lån att stort i Sverige

År 2006 blev sms lån att stort i Sverige

Det som var anledningen till att denna låneform fick namnet sms lån när den kom till Sverige var av att man lånade pengar genom att skicka ett sms till långivarna om hur mycket man ville låna och sedan fick man pengarna utbetalda direkt. 

Det är ett enkelt sätt att låna pengar snabbt. Man behöver inte göra en massa undersökningar och man får pengarna snabbt. Det finns dock en del nackdelar med smslån också.

En av nackdelarna är att det oftast är dyrare att ta ett smslån jämfört med ett banklån. Detta beror på att det är en hög risk för långivaren. En annan nackdel är att det kan vara svårt att få ett sms lån beviljat om man har betalningsanmärkningar.

Det finns alltså både för- och nackdelar med smslån. Det är viktigt att göra en grundlig undersökning innan man ansöker om ett smslån. Man bör jämföra olika aktörer och se till att man får det bästa erbjudandet. Detta är något som alla som funderar på att ta ett smslån bör göra.

Hur fungerar sms lån?

Det är precis som vilket annat snabblån som helst. En ansökan görs online och man får oftast besked inom ett par minuter. Det räcker oftast med dina personuppgifter vid själva ansökningstillfället och ett önskat lånebelopp. Du kan använda pengarna till precis vad du önskar så länge återbetalningen sker enligt överenskommen återbetalningsplan. Det finns annars en risk att delar av ditt lån går åt till att betala höga påminnelseavgifter och straffräntor. 

Vem kan ta sms lån?

Det finns en del minimikrav för att kunna ta ett sms lån. Detta behöver alla låntagare uppfylla för att få ta ett lån. Ett krav är att du ska vara folkbokförd i Sverige. En deklarerad årsinkomst ska visas men den behöver inte komma från fast anställning. Om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare kan detta försvåra situationen något men är inget hinder för att söka ett sms lån. Vad som inte kommer godkännas är inte är tidigare skulder från Kronofogden. 

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ekonomi

Köp snygga möbler på nätet

Publicerad

Varför ska du köpa dina möbler och heminredning på nätet? Svaret är enkelt – sortimentet är så mycket bredare än i en vanlig affär! Här kan du välja och vraka bland tv-bänkar, soffor, matsalsbord, bokhyllor och annat. Handlar du i en vanlig affär finns det ofta stor chans att du inte får med dig alla dina köp på en gång, och kanske behöver du också bärhjälp eller frakthjälp. Sådant är ofta väldigt dyrt. Shoppar du möbler på internet är ofta fraktpriserna mycket bättre och ofta kan du få det hemlevererat. Men den största anledningen måste ändå vara det faktum att du hittar allt på ett ställe, variationen är enorm om du jämför med en möbelstudio eller möbelaffär, vilket gör att möjligheten att hitta den perfekta tv-bänken till exempel, ökar markant.

Vilken tv-bänk passar?

Det ska vara enkelt att hitta nya möbler till hemmet, ofta har man inte tid att åka runt till olika möbelaffärer för att leta efter till exempel en ny tv-bänk eller matsalsbord. Risken är också att stora delar av sortimentet kanske inte finns att känna och klämma på i butik. Hitta ett brett sortiment av tv-bänkar, det finns en för varje smak! Genom att vara så detaljerade som möjligt i beskrivningen av produkterna, blir det ett lättare val för kunden, detta gör att behovet av att känna och klämma på möbeln blir mycket mindre. Jämför enkelt måtten på hemsidan med de du har hemma, då blir det ofta rätt från början när du beställer. Skulle någonting inte passa, går det naturligtvis att skicka tillbaka.

Förvaring och design i perfekt kombination

En tv-bänk är en essentiell möbel i mångas hem – och kan också utgöra en utmärkt förvaring. Göm tv-spel, fotoalbum, LP-skivor och annat i lådorna och använd ytan på bänken att ställa ljus, högtalare, Playstation på, med mera. Vill man hellre ha en tv-bänk som stolt visar upp detaljerna från hemmet, finns det tv-bänkar med praktiska hyllor också. Hitta en tv-bänk och gör den personlig genom att välja material och färg och mått. Många av tv-bänkarna kommer i olika färger och storlekar, tillsammans med konkurrenskraftiga priser skapar det ett attraktivt sortiment på alla vis.

Matcha matbord och tv-bänk

En stor del av möblerna och produkterna på hemsidan går att matcha fint ihop, finns till exempel tv-bänken i samma rum som matsalsbordet, går det att matcha ihop med många av matborden. Matcha material eller färg och få vardagsrummet i symbios. Ett matsalsbord för sex personer, två personer, eller kanske ett barbord i ek? Fantasin sätter gränserna (men naturligtvis också storleken på rummet)!

Matborden från vidaXL är ofta unika och går att få i olika storlekar och utföranden, stora middagar blir inga problem, inte heller för den stora barnfamiljen som kanske har ett behov av ett matsalsbord som är lätt att rengöra och som inte drar åt sig smuts. Det finns ett snyggt, prisvärt och praktiskt bord för alla. För ett matbord behöver inte bara vara praktiskt, det kan också fylla en fantastisk design funktion i hemmet som du inte visste att du behövde.

Att tänka på vid köp av matbord

Ett matsalsbord köper man inte bara sådär. Ofta kräver det eftertanke, man vill gärna titta på det flera gånger och ta ett par tankerundor. Det är trots allt något som kommer att ta mycket plats i hemmet. Det som är bra när man handlar möbler på nätet är att man slipper åka flera rundor till möbelaffären. Du kan enkelt klicka dig fram och tillbaka på de matbord du är mest intresserad av. Tänk på detta innan du köper ett matbord:

  • Mät platsen där matsalsbordet ska stå så att du vet exakt hur mycket plats det tar.
  • Ändamål – behövs det ett praktiskt bord till köket där barnen får härja runt, så kanske välj ett tåligare bord till exempel.
  • Hur många platser ska det ha? Se till att de stolar du vill ha, till rätt antal, passar med ditt nya matsalsbord.
  • Material är viktigt – har du bara möbler i mörk ek hemma, kanske du inte vill ha ljus björk som matsalsbord. Vissa material är också ömtåligare än andra, det är helt enkelt en smaksak om man behöver ett mindre tåligt bord eller inte.

Att tänka på vid köp av tv-bänk

En tv-bänk är antagligen någonting du kommer att titta på varje dag, och är också någonting man inte köper särskilt ofta. När man väl köpt en möbel så räknar man med att den ska hålla i flera år, därför är det viktigt att du vet vad du vill ha innan du köper en tv-bänk. Att köpa en tv-bänk på nätet är enkelt, det kostar ingenting att titta och jämföra och du slipper åka fram och tillbaka till affären för att mäta. Tips att tänka på vid köp av tv-bänk:

  • Ska du ha din tv ovanpå bänken i stället för upphängd? Se då till att den är i rätt höjd så den inte blir för låg och du får skymd sikt.
  • Samlas det på något särskilt i hemmet du vill visa upp? Välj en tv-bänk med mycket yta och hyllor, så kan du ställa exempelvis ljus eller andra dekorationer på den.
  • Har du däremot mycket saker du inte riktigt vet var du ska göra av? Ja, då kan en tv-bänk med lådor och dold förvaring vara din grej.
  • Välj färg efter möbler – titta på resten av bostaden, om du kan matcha din nya tv-bänk med till exempel en bokhylla, soffbord eller vitrinskåp så är det väldigt snyggt!

Snygga möbler till rätt priser

Det är just det som är så bra med att kunna ha ett brett och noga utvalt sortiment på en hemsida som är både lättåtkomlig och enkel att beställa från, kan man söka efter sina särskilda preferenser och storlekar, material och färg och sedan lägga sina produkter i varukorgen. Med ett par enkla klick är varorna sedan på väg med fri frakt och retur om någonting inte skulle passa i bostaden. Vänta inte – kolla in sortimentet idag!

Fortsätt läsa

Ekonomi

Bör man välja att vända sig till en bank eller fristående långivare när man tecknar upp sig på ett lån?

Publicerad

Låna pengar med banker eller fristående långivare

Om du just nu går i lånetankar så har du förmodligen en hel del frågor och funderingar som snurrar i huvudet. Kombinera detta med att den svenska lånemarknaden kan vara en veritabel djungel att försöka navigera sig igenom så är det inte särskilt konstigt att man upplever en viss stress och oro kombinerat med att man ska teckna upp sig på ett lån. 

I Sverige så finns det idag primärt två olika typer av långivare som man kan välja att vända sig till. Även om det finns vissa personer som har möjligheten att teckna upp sig på ett lån vid exempelvis en fackförening så är detta någonting som inte är tillgängligt för alla.

I den här texten kommer vi att gå igenom för och nackdelarna med banker och fristående långivare för att du enklare ska kunna fatta ett beslut kring vilken typ av långivare som du vill använda dig av.

Oavsett vad du är intresserad av bör du jämföra olika erbjudanden 

Oavsett vad du är intresserad av bör du jämföra olika erbjudanden 

Oavsett vilket typ av lån som du är intresserad av att teckna upp dig på så är det oerhört viktigt att du först och främst gör en jämförelse av olika långivare för att hitta det som bäst passar in på dig och din unika situation.

Alla privatekonomier är unika och det lån som passar perfekt för en person behöver inte nödvändigtvis vara den bästa lösningen för en annan. 

Idag så finns det en uppsjö av olika långivare att välja bland och det är viktigt att man ger sig själv förutsättningarna som krävs för att fatta ett så bra beslut som möjligt. Det absolut bästa sättet att genomföra en lånejämförelse via en jämförelsehemsida. På så sätt så kan du direkt se vilka erbjudanden som finns tillgängliga utan att behöva spendera någon nämnvärd tid eller energi.

Läs mer här och testa på en lånejämförelse om detta är någonting som du är intresserad av. 

Att låna via en bank 

Idag så erbjuder alla Sveriges stora banker goda möjligheter att teckna upp sig på en lång rad olika typer av lån, men de allra vanligaste tenderar att vara bolån och privatlån.

Detta känns ofta som det naturliga valet för många och banker är populära dels på grund utav att deras rykte oftast är mycket gott, samt att det ofta finns en relation mellan banken och kunden i fråga sedan tidigare.

Banker tar som praxis också alltid en kreditupplysning, någonting som vi berör närmre i nästa stycke. 

Fristående långivare

Fristående långivare

Det går idag också att vända sig till fristående långivare för att teckna upp sig på lån.

Dessa fristående långivare har blivit duktiga på att rikta in sig till andra målgrupper än bankerna och det tenderar att vara lättare att bli beviljad på ett lån hos dessa fristående långivare än hos en bank. Här kan dock räntorna variera kraftigt, någonting som förstärker behovet av att göra en jämförelse innan man tecknar ett lån. 

Fristående långivare gör det också möjligt att teckna lån utan att det tas någon kreditupplysning. Detta kan göra det möjligt att bli beviljad på ett lån trots att man har betalningsanmärkningar men i övrigt en god och ordnad ekonomi.

Det är dock värt att notera att lån där det inte tas någon UC ofta för med sig en högre ränta än om man valt att göra en kreditupplysning. Därför behöver man fundera noggrant kring om huruvida det är värt besväret att teckna upp sig på ett lån utan kreditupplysning, eller om det är bättre att vänta tills man kan välja ett förmånligare alternativ. 

Fortsätt läsa

Ekonomi

Senaste bostadstrenderna 2022

Publicerad

Detta är ett sponsrat inlägg

Inredningstrenderna för 2022 är fulla av liv och rörelse. De kommer att fokusera på naturen och de levande tingen. Materialen är mjuka och naturliga, som bomull eller linne. Färgerna kommer att vara ljusa och friska, med många mjuka färger. Formerna som vi har sett är organiska, med mjuka kanter och rundade former. Möblerna är bekväma och inbjudande, med mycket plats för avkoppling och socialt samtal.

Design och inredning – de senaste trenderna för ditt hem

Designen av ditt hem säger mycket om vem du är, och det är viktigt att man väljer en design som passar ens personlighet. Inredningen av ditt hem är också viktig, eftersom det är den som gör det bekvämt och trivsamt att bo i. De senaste trenderna inom design och inredning är minimalistisk design, vintage-inspirerad inredning och industrial chic. Minimalistisk design handlar om att använda färre möbler och accessoarer i hemmet, medan vintage-inspirerad inredning tar inspiration från gamla stilar och ger dem en modern twist. Industrial chic innebär att man använder industriella material i hemmet, som järn eller betong, för att skapa en unik look. 

Vilken typ av möbler är moderna just nu?

Just nu är det moderna att ha möbler som är enkla och stilrena. Man ser ofta möbler med rena linjer och enkla former, och färgerna är ofta neutrala eller pastellfärgade. Det går också bra att mixa olika stilar, till exempel att ha en modern soffa tillsammans med mer traditionella möbler. En riktigt stark trend på soffsidan är de känsliga och naturliga färgerna som dominerar trend scenen just nu.

Sand, beige, off-white och soffor i jordfärger i allmänhet är heta som aldrig förr. Det viktiga är att man skapar ett harmoniskt helhetsintryck, så att allt passar ihop (ref. ILVA). 

Det finns många olika stilar att välja mellan, så det gäller att hitta något som passar just dig och ditt hem. Ta gärna en titt på några inredningsmagasin eller sök på internet för inspiration. Det finns också flera inredningsbutiker som kan hjälpa dig att hitta rätt möbler för ditt hem.

Tänk på att hålla en enkel stil när du inreder

När du inreder ditt hem, tänk på att hålla det enkelt. Du vill inte att det ska se för stökigt eller överdrivet. Enkelhet är nyckeln till en lyckad inredning. Se till att du väljer möbler och dekorationer som passar ihop med varandra, och undvik för mycket konstiga eller onaturliga färger. Tänk också på hur mycket ljus du har i rummet, och använd ljus färgade möbler och textilier om du vill att det ska se ljust och fräscht ut. En enkel inredning kan vara både stilfull och bekväm, så tveka inte att göra det enklare för dig själv när du inreder ditt hem. 

Hitta inspiration på olika sätt för din inredning

Inredning är en viktig del av varje hem, och det finns många olika sätt att inreda ett rum. Man kan använda färger, former och material på olika sätt för att skapa en unik stil. Möbler är också en viktig del av inredningen, och man kan hitta inspiration till sin inredning från möbelbutiker online som ILVA, inredningsmagasin eller online. 

Att inreda ditt hem är något spännande och kul

Att inreda ditt hem är något spännande och kul. Det är alltid trevligt att få lite nytt i hemmet, och det är även en bra investering. Man kan inreda sitt hem på många olika sätt, och det finns alltid nya trender. Man kan välja att inreda med möbler eller tapeter, eller man kan välja att göra det helt enkelt med ljus och färger. Att inreda ditt hem är inte bara en investering i din bostad, utan det är också en investering i dig själv. Du får chansen att skapa ett hem som du trivs i, och som du verkligen känner dig bekväm i. Detta kommer att göra att du känner dig glad och nöjd med ditt hem och att du kan hitta den inspiration du behöver i din vardag och på jobbet. Inredning kräver inte så jätte mycket tid, men det kommer ge mycket tillbaka.

Hitta en inredningsstil som håller i tiden

Inredning är något som alla har olika åsikter om, och det finns många olika stilar att välja mellan. När man ska inreda sitt hem är det viktigt att tänka på hur man vill att det ska se ut, och sedan hitta en stil som passar just den personen. En av de hetaste trenderna just nu är industrial chic, en stil som kombinerar det bästa från industriell design med mer moderna element. Industrial chic innebär ofta en mix av material som järn, betong och trä, och möbler och accessoarer i vintage-stil. Denna stil passar perfekt för den som gillar lite mer rustik inredning, men ändå vill ha något som ser modernt ut.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar