Anslut dig till oss

Teknik

Så hittar du rätt webbplatser på nätet

Publicerad

Bild på två människor som letar webbplatser

En fantastisk go-to-webbplats som kan hjälpa dig att identifiera de bästa artiklarna, från välrenommerade journalister utan moraliska eller politiska fördomar, är avgörande om du gillar att följa nyheterna, oavsett om du gör det genom att lyssna, titta, läsa eller dela dem online.

Ditt rykte står på spel om du publicerar en falsk nyhetsrapport utan att tänka efter; dina onlinevänner kommer aldrig att lita på dig igen!

Vissa människor är motiverade av specifika politiska eller moraliska tillhörigheter att medvetet distribuera falska nyheter – och de gör det inte alltid klart varför en viss information är falsk. Du kan lära dig allt om falska nyheter i vår omfattande guide om du behöver hjälp med att upptäcka dem. För de som letar efter neutrala nyheter har vi dock sammanställt en lista med 4 sajter som du kan ta del av.

Lista på de bästa nyhetssajterna

Oavsett vilken av webbplatserna som nämns nedan (utan särskild ordning) du besöker, kan du vara säker på att du kommer att få balanserad rapportering tills starka bevis kan framställas. Trots det faktum att ingen nyhetssajt kan garantera objektivitet, innebär det faktum att dussintals individer med olika bakgrunder bidrar till skapandet av varje artikel att dessa publikationer kan litas på att ge rättvis rapportering. Det är en gratis resurs för äldre personer och de med lite internetkunskaper att lära sig om användbara webbplatser som kan förbättra deras välbefinnande.

  • Sportextra
  • Nailedit.nu
  • Kingcools.se
  • Technicalstuff.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Teknik

Kristaller och stenar: En omfattande guide

Publicerad

Genom

Kristaller och stenar

Vare sig du är intresserad av att testa kristallernas påstådda helande egenskaper och lyckoeffekter eller om du bara vill lägga till något till din inredning, har vi tagit hand om dig med våra enkla råd om hur du kan börja använda kristaller nu.

Här är en kort och fin sammanfattning av all information du behöver veta om kristaller.

Gamla civilisationer inklusive mayaindianerna och egyptierna, trodde att kristaller hade läkande och energigivande egenskaper.

I ett försök att utnyttja kristallernas mystiska potential formade människor dem till smycken och använde dem som designelement i allt från tempel till skyskrapor.

Innan intresset för kristaller ökade på senare tid hade denna urgamla verksamhet nästan glömts bort.

Om du vill köpa kristaller och stenar så rekommenderar vi kristallerna.se

Jag har sammanställt några förslag på hur du kan ansluta dig till kristalltåget och använda dem i din vanliga rutin.

Bild på våra favorit kristaller

Bestäm först vad du vill åstadkomma (komma över en förälskelse, kanske?). en befordran på jobbet, kanske?) och ordna sedan ett visst sortiment av kristaller och stenar i en bestämd layout.

Dessa konfigurationer är avsedda att absorbera och överföra energi.

Accessoarer med kristallsmycken: Om du vill krydda dina accessoarer, varför inte besöka din lokala stenbutik och köpa en vacker kristallring eller ett vackert kristallhalsband? Rosa kvarts är känd för att locka till sig kärlek, och alla kommer att vilja veta var du har köpt ditt speciella kristallhalsband eller armband.

Användningen av kristaller för terapeutiska ändamål är på väg att återuppstå. Genom att göra en enkel internetsökning kan du hitta flera exempel på hur man arrangerar kristaller på kroppen och vilka kristaller man ska använda.

Blå spetsagat har till exempel antistressegenskaper. Användningen av en älskad kristall som meditationstillbehör är ett annat genomförbart val.

Om du använder kristaller för healing, hur går det då till?

Helande kristaller

Du kanske tänker: ”Visst är kristaller underbara att titta på, men kan de verkligen läka en huvudvärk eller hjälpa mig att hitta kärleken?” om din skepticism är stark.

Här är resonemanget: Eftersom all materia, inklusive kristaller som bryts ur jorden, består av energi kan kristaller antingen suga upp eller avge energi beroende på vad som behövs.

Som vi sa, troende eller icke-troende, kan det inte skada att omge sig med vackra kristaller, så varför inte ge det en chans?!

Är det dags att börja din samling?

Lepidolit

även kallad ”fredsmäklaren”, är en av våra favoritkristaller på grund av dess lugnande effekt på ångest.

Selenit

Är en annan av våra favoriter på grund av dess förmåga att rensa och rena

Svart Turmalin

Medan svart turmalin fungerar som en skyddande sköld och källa till tröstande energi.

Fortsätt läsa

Teknik

Vad är en elsparkcykel och hur köper du rätt modell?

Publicerad

Genom

Två personer som åker elsparkcykel

En vanlig elsparkcykel består av två hjul, ett däck (en plattform) och ett styre. Moderna elsparkcyklar skiljer sig från sina icke-drivna förfäder genom ett antal funktioner, bland annat ett batteri, elektronik, en större ram och ofta luftfyllda däck.

De allra flesta elsparkcyklar är avsedda att köras stående, men flera modeller kan utrustas med tillbehör för att bli elektriska skotrar med säte.

I takt med att delningstjänster för elektriska skotrar som Voi, Tier och Lime snabbt har utökat sin närvaro i storstäderna har efterfrågan på elektriska parkcyklar ökat i motsvarande grad.

Elsparkcyklarnas påverkan på miljön

De positiva effekterna av scooterdelning på miljön har ökat allmänhetens medvetenhet om fenomenet; användningen under epidemier har gjort det enklare att hålla reda på sina avstånd genom att undvika kollektivtrafik, vilket i sin tur har drivit på expansionen av den privata marknaden.

I takt med att den privata sektorn fortsätter att expandera kommer fler och fler elsparkcyklar av olika märken och modeller från utlandet.

Faktorer att tänka på när man köper en elsparkcykel

Faktorer att tänka på

Det är viktigt att välja den bästa elsparkcykeln du har råd med, eftersom detta är en långsiktig investering och du bör skaffa en som du faktiskt kommer att använda och gilla.

Lagstiftningen i Sverige tillåter hastigheter på upp till 20 km/h på elsparkcyklar, som bara är tunna plankor med styr och bommar, så säkerheten är av största vikt. Men det finns mer att tänka på än bara det…

Även om vissa elsparkcyklar är utformade för att vara lätta och smidiga så att cyklisterna kan stiga på och av med lätthet, innebär detta ibland att man måste kompromissa med räckvidden.

Långväga pendlare som också tar tåget eller bussen skulle ha stor nytta av att äga en elsparkcykel.

Att fokusera på batteri är inte alltid rätt

Ett elsparkcykel batteri

När andra elsparkcyklar prioriterar batterikapacitet för att få större räckvidd hamnar de i skrymmande konstruktioner som är svåra att åka.

Om du har en arbetsplats och en bostadsort i samma stad är detta att föredra framför att ta kollektivtrafiken. Allt handlar om att göra kompromisser.

Elsparkcyklar med stora batteripaket är det bästa alternativet för långväga pendling. En mindre och lättare elsparkcykel kan vara att föredra om du bara planerar att använda den för den sista delen av resan.

Elsparkcykel appar

En man som använder en elsparkcykel app

Appar som är utformade för att fungera med dessa elsparkcyklar ger en mängd bekvämligheter till din tur.

Den digitala låsningen och upplåsningen av elmotorn är en välkommen säkerhetsfunktion.

I vissa av programmen kan du också anpassa din elsparkcyklel, med alternativ som förlängd batteritid i Eco-läge eller snabbare acceleration i Sport-läge.

När det gäller sparkcykeln ser vi inte inkluderandet av en app som ett måste så mycket som en bra förmån.

Fortsätt läsa

Teknik

Hur räknar man ut kvadratmeter?

Publicerad

Arkitekt räknar

Att kunna räkna ut en yta eller en area, tillhör algebrans ädla konst. Till att börja med kanske du tycker det är självklart. Du mäter bara upp ett rums längd och bredd i meter. Sedan multiplicerar du dessa två storheter. Då vet du hur stor den aktuella golvytan är.

 

Men alla rum är inte kvadratiska eller rektangulära. Hur räknar man ut kvadratmeter, om golvet i ett rum har en alkov eller ett burspråk till exempel?

 

Hur räknar man ut kvadratmeter på golv?

 

Du har ett stort rektangulärt rum som är fyra meter brett och sex meter långt. På ena kortsidan finns ett burspråk, som är två meter brett och format som en halvcirkel. Hur räknar man ut kvadratmeter i ett rum med en sådan utformning?

 

Den rektangulära delen beräknar du enkelt genom att multiplicera bredd och längd. För att beräkna burspråkets golvyta måste du använda den algebra du läste i skolan. Bredden på burspråket blir i detta konkreta fall lika med en cirkels diameter på två meter. En halv diameter ger dig cirkelns radie.

 

Du kommer väl ihåg formeln för att räkna ut arean på en cirkel, som är radien gånger radien multiplicerat med pi, dvs 3,14? Eftersom burspråket är format som en halvcirkel motsvarar golvytan en halv cirkelyta.

 

Hur räknar man ut kvadratmeter på golv med ett burspråk kan sammanfattas enligt följande:

 

  • Rektangulär yta: 4 meter x 6 meter = 24 kvadratmeter
  • Burspråkets yta: 1 meter x 1 meter x 3,14 x 0,5 = 1,57 kvadratmeter 
  • Total rumsyta: 25,57 kvadratmeter

Hur räknar man ut kvadratmeter på en vägg?

 

Du ska tapetsera väggen på kortsidan med burspråk. För att beräkna behovet av tapet måste du veta hur man räknar ut kvadratmeter på såväl en rak som en rund vägg. Den raka delen på din kortsida är två meter. Ditt rum har en takhöjd på hela tre meter. Den raka väggen har därmed en yta på sex kvadratmeter, eftersom du multiplicerar längd med höjd.

 

Att beräkna väggytan i burspråket kompliceras av att där finns ett fönster för ljusinsläpp längst upp. Spalten är en halv meter. Nu måste du beräkna omkretsen för en halv cirkel. En cirkels omkrets är lika med diametern gånger pi. Höjden på ditt burspråk är tvåochenhalv meter när man räknar bort fönstret. För att få burspråkets väggyta multiplicerar du omkretsen för en halvcirkel med takhöjden. Nu kan vi räkna ut väggytan på din kortsida med burspråk enligt följande:

 

  • Rak vägg: 2 meter x 3 meter =     6 kvadratmeter
  • Burspråk: 2 meter x 3,14 x 0,5 x 2,5 meter = 7,85 kvadratmeter 
  • Total väggyta: 13,85 kvadratmeter

 

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar