Anslut dig till oss

Politik

Ny EU Skatt för Facebook & Google

Profilbild

Publicerad

Bild på EU och facebook

Google och Facebook, de två största webbföretagen i världen, kommer inte att omfattas av några nya skatter. Förslagen från EU-kommissionen får vänta till i höst, efter påtryckningar från USA.

Innan EU och dess medlemsstater kommer med en egen plan för att beskatta internetjättar som Facebook och Google har USA:s budskap till EU:s medlemmar varit tydligt. Det avtal som slutits om en global miniminivå för bolagsskatt måste först slutföras.

OECD-länderna har kommit överens om att avskaffa befintliga digitala skatter som USA anser vara orättvisa och att undvika att införa jämförbara åtgärder i framtiden. USA:s finansminister Janet Yellen sade på söndagen att Europeiska kommissionen och EU-länderna nu måste bestämma hur de ska gå vidare.

Måste vänta tills vidare

Måste vänta tills vidare

Europeiska unionens svar var blixtsnabbt. Ursprungligen skulle idén presenteras nästa vecka, men den har lagts på is tills vidare.

Talesman Daniel Ferrie uppgav vid kommissionens ordinarie pressbriefing i Bryssel på måndagen att kommissionen har beslutat att lägga vårt förslag om en digital avgift på is.

EU-kommissionen förklarar sitt beslut med att G20-avtalet om bolagsskatt först måste slutföras.

Det är en lyckad dag för den svenska finansministern Magdalena Andersson (S).

Det är en lyckad dag för den svenska finansministern Magdalena Andersson (S).

Jag tycker att det är en bra idé. För oss är det här globala problem som kräver en global lösning, och vi verkar komma närmare i dag, sade Andersson på väg till ett möte med kollegor från andra EU-länder och USA:s besökare Janet Yellen i Bryssel på måndagen.

Som ett resultat av kommissionens uttalande väntas konferensen inte längre sluta i bitterhet om den digitala skatten. Därför vill Andersson att ett bredare allmänt samtal ska äga rum i stället.

Det kommer troligen att bli en hel del diskussioner om hur man kan bygga upp en politik som hjälper till att starta om ekonomierna samtidigt som man fokuserar på jämlikhet och hållbarhet nu när krisen är över, förutspår den belgiska finansministern.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Politik

Varför vill ryssen ha Gotland?

Profilbild

Publicerad

Gotland är en väldigt strategiskt viktig del för Nato i Sverige. Det är också anledningen till varför Ryssland är så intresserade av Gotland och varför vi vill veta vad som händer om Ryssland invaderar Gotland.

På andra sidan Östersjön ligger en liten del land som kallas Suwalkikorridoren. Om Ryssland attackerade skulle det göra så att alla de baltiska länderna skärs av från resten av Nato. Skulle Ryssland ha Gotland under kontroll kommer Nato få det betydligt svårare att försvara de baltiska länderna.

Varför vill ryssen ha Gotland nu?

Det finns inget som tyder på att Ryssland kommer att attackera Gotland nu. Däremot vet man att Ryssland anser att Gotland är en väldigt bra strategisk punkt vid en attack av Nato. Säkerhetsläget anser man ändå vara under kontroll och Sverige håller hela tiden koll på vad Ryssland gör härnäst.

Försvarsmakten kan inte helt utesluta att ett väpnat angrepp mot Sverige kan ske i framtiden. Se till att säkra ett bra elavtal genom att jämföra alla elbolag i Sverige hos elleverantör.net först.

Fortsätt läsa

Politik

Fria Tider och massmedier i Sverige

Profilbild

Publicerad

I dagens Sverige finns det många tidningar och nyhetskällor som är kraftigt påverkade av deras politiska tillhörighet. De senaste decennium har varit präglade av den växande ”politiskt korrekta” rörelsen. Denna rörelsen har haft stora påverkningar på hur stora mediekällor som Dagens Nyheter och övriga tidningar rapporterar om händelser relaterade till invandring och brottsstatistik.

Fria Tider är en av få nyhetskällorna som motsätter sig denna rörelsen och strävar efter att se på Sverige med öppna klara ögon, orädda för att säga sanningen.

Vad är Fria Tider?

Fria Tider är en av de få svenskspråkig invandringskritisk nättidningarna. Vidare beskriver sig Fria Tider sig som fristående och frihetligt konservativ. Tidningen ägs av estniska företaget FT News Group OÜ i Tallinn. Det är även i Tallinn som deras internetservrar är placerade. Vidare är Fri Tider även Sveriges största prenumerationsfinansierade dagstidning på nätet.

Vem står bakom Fria Tider?

Fria Tider grundades 2009 av Widar Nord. Widar Nord är till denna dag chefredaktör för tidningen. Tidningen beskriver sig själva som en nättidning som bevakar och djupgranskar ämnen som får sparsamt med utrymme i allmän Svensk press. Fri Tider publicerar dagliga artiklar och blogginlägg med WordPress som teknisk plattform. Eftersom tidningen är helt webbaserade kan sidan nås från hela världen – direkt i din dator, surfplatta eller mobil.

Hur många läser Fria Tider?

Under valrörelsen 2014 vidgades Fria Tiders räckvidd kraftigt. Enligt en Sifos medie- och målgruppsundersökning år 2014, uppgick trafiken under augusti och september till mellan 400 000 och en halv miljon unika besökare om dagen.

Andra mätningar har upptäckt liknande siffror. Enligt mätföretaget siteworthtraffic har sajten haft ungefär 3 200 besökare per dag. En senare studie av Resume tog fram siffror som visar att 11 procent av svenskarna läser Fria Tider varje vecka. Detta är en högre procent sats än andelen som läser exempelvis Dagens Industri.

Vad skriver Fria Tider om?

Fria Tider publicerar dagliga nyhetsartiklar i många olika kategorier likt alla andra tidningar. De täcker inrikes och utrikes nyheter likväl som inom ekonomi, vetenskap och kultur. Tidningen menar att deras arbetssätt är att ”titta hur etablerad media gör – och därefter göra tvärtom”.

Expo har beskrivit Fria Tider som högerextrem, främlingsfientlig och rasistisk. Fria Tider uttrycker själva att de motsätter sig de ”lögner” som populär media använder för att försköna det politiska klimatet.

Sedan tidningens start har Fria Tider haft många engagerade skribenter delta med artiklar och krönikor till deras tidning. Bland de personer som medverkat i Fria Tider finns det många stora namn;

 • Finansmannen Carl Lundström,
 • Affärsmannen Patrik Brinkmann
 • Juristen Tobias Ridderstråle.

Tidningen publicerar även artiklar av utländska skribenter som;

 • Pat Buchanan,
 • Paul Gottfried,
 • Roger Scruton,
 • John Pilger,
 • Paul Craig Roberts,

Som källa har Fria Tider citerats av bland annat tidskrifterna;

 • Time,
 • Dagens Nyheter,
 • Daily Mail,
 • Huffington Post,
 • Ria Novosti,
 • National Review.

Hur pålitlig är Fria Tider?

Tack vare att Fria Tider inte är ägt av Svenska myndigheter och är prenumerationsfinansierade kan de rapportera mer ärligt och med klarspråk om nyheter relaterade till tabu ämnen. Fria Tider ställer sig utanför Sveriges PK-korridor och ser det som deras uppgift att rapportera ärligt om händelser i Sverige. Detta gör att Fria Tider är lika, om inte mer, pålitlig än andra nyhetskällor.

Sociala medier och kontakt

Utöver deras online tidning värnar Fria Tider om att vara närvarande på flera sociala medier för att få ut sitt budskap. Dessa sociala medierna inkluderar men är inte begränsat till;

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube

Fria Tider har haft en aktiva facebook sida sedan 27 mars 2010. På facebook lägger de kontinuerligt ut inlägg och artiklar om händelser i Sverige och runtom Norden. Deras facebook tillåter även användare att enkelt skicka artiklar mellan varandra – och sprida sanningen längre.

Fortsättningsvis har Fria Tider även ett framgångsrikt twitter konto som varit aktivt sedan December 2009. Med över 16 tusen följare uppdaterar de sina läsare på med de senaste nyheterna och uppdateringar relaterade till tidningen. Fortsättningsvis har tidningen även en kommersiell mejladress för alla intresserade skribenter. Tidningen söker ständigt efter nya talangfulla skribenter som ”vågar säga som det är”.

Avslutningsvis har Fria Tider även en Youtube kanal med över 8000 prenumeranter där de laddar upp videos relaterade till bland annat valrörelser och politiker. Intresserade och nyfikna med ett bredband eller internetuppkoppling kan kika igenom dessa kanaler.

Fortsätt läsa

Politik

C-politikern lämnar partiet

Profilbild

Publicerad

Bosse Svenson

Den svenska politikern Bosse Svenson (C) har avgått som kommunchef i stersund och har beslutat att lämna politiken helt och hållet. Det var här han befann sig när medborgarpartiet 2018, efter 24 år av socialdemokratisk dominans, tog över kommunstyret.

I mars fyller jag 62 år. Jag skulle vara 66 år vid valet 2026 om jag ställer upp igen i den följande valkampanjen och vinner en andra mandatperiod. Det är inte något som jag önskar. Politik på den här nivån är både spännande och dränerande, säger han till tidningen.

I slutet av januari 2022 väntas han avgå från posten. Partiet kommer att genomföra ett nomineringskonvent den 9 december för att välja en ny ledare.

Bosse Svensson har varit författare och chefredaktör i över 30 år innan han gick in i politiken 2010.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar