Ekonomi

När du behöver ta ett lån

Publicerad

Oavsett om du har funderat på att ta lån för att köpa hus eller varför inte renovera hemma är det viktigt att hålla koll på det viktigaste. Du ska utgå ifrån den ekonomiska kalkylen och hur mycket det kostar. Inte minst om du ska investera i en fastighet är det i dagsläget betydligt dyrare jämfört med för 10 år sedan.

Dessutom om du vill renovera är kostnaden flera hundra tusen kronor för exempelvis enbart ett badrum. Oavsett vad du vill göra med pengarna och hur mycket du vill låna ska vi gå igenom det viktigaste du behöver veta när du ska ta ett lån.

TIPS: Det kan skillja mellan banker och fristående långivare, läs mer här!

Ska du välja privatlån eller företagslån

Först och främst ska du bestämma om du ska ta privatlån eller företagslån. Därefter är det dags att bestämma hur mycket du vill låna. När du ska ta lån som privatperson kommer långivaren kontrollera och försöka förstå din privatekonomiska situation. Trots att många undrar över vad som är bäst ska du komma ihåg att du kan få flera fördelar med ett företagslån.

Fördelar med företagslån

Tar du ett företagslån för ditt aktiebolag innebär det att du inte är personligt ansvarig för skulden. Om du vill ta ett företagslån ska du räkna med att långivaren kommer granska återbetalningsförmåga. Dessutom kommer du bli kontrollerad avseende företagets affärsplan och även nuvarande verksamhet.

Oavsett vilken typ av företag du driver ska du även sköta dina finanser och ha en rimlig omsättning. Dessutom ska du vara förberedd på att din historik så som bokslut, resultaträkning och betalningsanmärkningar sannolikt kommer bli granskade.

Krav för ett privatlån som privatperson eller enskild firma

Om du har en enskilda firma motsvarar det enskilda företagarens personliga ekonomi. Det finns en hel del likheter med om du skulle ta ett lån som privatperson eftersom lånet står på dig personligen. Trots allt kan du som enskild firma välja mellan att ta ett företagslån eller ett privatlån. Långivaren kommer granska enbart din privatekonomiska situation om du skulle ta ett lån som privatperson. Skulle du däremot ta ett företagslån för egen firma gäller samma krav som för ett aktiebolag.

Kostnaden för ett privatlån

Trots att en hel del människor driver företag och kan ta ett företagslån är det betydligt fler som tar ett privatlån. Därför ska vi fördjupa oss i privatlån och hur du gör för att sänka kostnaden för lånet.

När du redan har ett lån ska du komma ihåg att samla alla lån hos en enda långivare. Oavsett hur många lån du har för tillfället är fördelen att du får hjälp att kontakta banker och kreditinstitut kostnadsfritt.

Hur du samlar dina lån på bästa sätt

Ett effektivt sätt att sänka kostnaden för lånet är genom att jämföra olika låneerbjudanden och därmed få bästa möjliga ränta. Det är också en enorm fördel då du får många låneerbjudanden men endast en kreditupplysning. Trots att du kanske tidigare har fått fler kreditupplysningar ska du göra allt för att undvika flera kreditupplysningar. Eftersom det sänker din kreditvärdighet kan det i slutändan vara avgörande och skillnaden mellan att få eller inte få ett lån. Gå in och få hjälp av Likvidum din låneförmedlare redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trendar

Exit mobile version