Anslut dig till oss

Underhållning

Hur mycket tid tillbringar du utomhus under de olika årstiderna?

Profilbild

Publicerad

Vi älskar att tillbringa tid utomhus eftersom det ger oss möjlighet att få kontakt med naturen, få lite frisk luft och motion och helt enkelt njuta av skönheten i världen omkring oss. För många av oss är det utomhus som vi känner oss mest fridfulla och lyckligast. Det är bara något med att vara i naturen som får oss att känna oss levande och stärkta.

Vare sig vi vandrar genom en skog eller tar en lugn promenad längs gatan hjälper oss att vara utomhus att bli avstressad och rensa våra sinnen. Det är ett utmärkt sätt att varva ner efter en lång dag eller vecka, och det kan till och med bidra till att höja vårt humör och förbättra vår allmänna mentala hälsa. Forskning har visat att tid i naturen kan minska stressnivåerna, förbättra den kognitiva funktionen och och till och med stärka vårt immunförsvar. 

Även om du tycker om att sitta inne och spela på casinon utan svensk licens får du inte glömma vad naturen har att erbjuda. Så nästa gång du känner dig överväldigad eller stressad, gå ut och ta dig tid att uppskatta de enkla sakerna i livet. Du kanske upptäcker att det är den bästa medicinen mot det du lider av.

Fördelarna med frisk luft är väldokumenterade

Det finns till och med en hel gren av medicinen som ägnar sig åt detta: ekoterapi, som är en metod där man använder naturen för att förbättra den mentala hälsan. Frisk luft och friluftsliv har visat sig minska stress och ångest, förbättra humöret, öka den kognitiva funktionen och kreativiteten samt minska symtomen på uppmärksamhetsstörningar. Dessutom bidrar frisk luft till att förbättra sömnkvaliteten och kan till och med bidra till att lindra smärta.

På somrarna gillar vi att vara utomhus och njuta av det varma vädret och allt som naturen har att erbjuda. Vi gillar att vandra, bada i sjöar och floder, campa och bara tillbringa tid med att njuta av naturen. Det finns inget bättre än att vara ute i naturen, omgiven av allas skönhet. Det är ett utmärkt sätt att koppla av och njuta av naturens skönhet.

Detta älskar vi att göra på sommaren

Simning – Är ett utmärkt sätt att hålla sig sval och få lite motion. Många människor beger sig till stranden eller poolen för att ta ett dopp under varma sommardagar.

Vandring – När vädret är så fint är det inte konstigt att vandring är en populär sommaraktivitet. Det finns många olika stigar att utforska och det är ett utmärkt sätt att få lite frisk luft och motion.

Cykling – Cykling är ett annat bra sätt att njuta av naturen och få lite motion. Oavsett om du cyklar på vägar eller stigar är det en utmärkt aktivitet för sommardagar.

Koppla av i solen – Ibland är det bästa man kan göra en sommardag förstås att bara koppla av och njuta av det varma vädret. Oavsett om du läser en bok, lyssnar på musik eller tar en tupplur kan det vara mycket trevligt att njuta av några strålar.

Utomhus på hösten

Det finns inget bättre än att vara utomhus på hösten. Luften är frisk och uppfriskande, löven är vackra och den allmänna atmosfären är perfekt. Vare sig du tar en vandring i skogen, åker på en naturskön biltur eller bara njuter av din bakgård är det ingen tvekan om att det är en trevlig upplevelse att vara utomhus på hösten.

En av våra favoritsaker att göra utomhus på hösten är att vandra. Det finns så många fina vandringsleder där ute, och var och en erbjuder sitt eget unika landskap. Oavsett om du är ute efter en utmanande vandring eller något mer avkopplande hittar du säkert en vandringsled som är perfekt för dig. Och finns det något bättre sätt att njuta av höstens lövverk än genom att ta en lugn promenad genom skogen?

Utomhus på vintern

Vi älskar att vara utomhus på vintern! Det är något med den friska luften och det snötäckta landskapet som känns så magiskt. Oavsett om vi åker skidor eller snowboard i backen eller bara tar en lugn promenad i skogen känner vi oss alltid föryngrade efter att ha tillbringat lite tid i naturen.

En populär vinteraktiviteter är längdskidåkning. Det är ett bra träningspass och det är något så fridfullt med att glida genom de snötäckta spåren. Det är underbart att åka skridskor och åka pulka när förhållandena är de rätta. Och naturligtvis är ingen vinter komplett utan några snöbollskrig!

Utomhus på våren

När våren väl kommer ger den en massor av hopp och glädje. Varje varm dag önskar man spendera så mycket utomhus som möjligt. Vädret är perfekt för vandring, cykling och picknick. Det finns så många vackra blommor som blommar överallt. Vi kan inte få nog av den friska luften och solskenet!

Förutom vandring, är det väldigt trevligt med cykling och picknick. Du kan också tälta, fiska, paddla kajak och paddla kanot på våren. Alternativen är oändliga! Det är bara att ge sig ut och njuta av naturen och göra det som passar en allra bäst.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Underhållning

Inspiration inför våren

Profilbild

Publicerad

Utanför fönstret ligger kanske snön som ett vitt täcke, det beror förstås på var du bor i vårt avlånga land. Under vintern är Sverige ett tvådelat land kan man säga. I den norra delen är det vitt medans de södra delarna får nöja sig med lite snö då och då. Oavsett om det är snö där du bor, är kylan påtaglig när det är vinter och framför allt är dagarna korta om man jämför med sommaren långa kvällar. Ibland kan vintern kännas som en evighet, men snart kommer våren och för den som vill ha fint i trädgården gäller det att vara på framkant.

Börja tidigt

När det kommer till trädgården är det med andra ord viktigt att börja planera och inte minst plantera tidigt, i alla fall om man vill ha trädgården färdig inför sommaren. Visst är det viktigt att planera i tid, men planeringen är minst lika viktig.
Om du vill ha en fin häck som ramar in din trädgård kanske du ska börja titta på alternativ redan nu? Liguster är ett bra alternativ tack vare de mjuka bladen och på grund av att busken växer så extremt snabbt. Samtidigt är det en tacksam växt som är lättskött.
Ett annat alternativ för dig som är ute efter en vacker häck är bok. Med detta alternativ kan man välja mellan en purpurröd färg eller den klassiska gröna. Och häcken ska helst planteras på hösten eller sent på vintern så här finns ingen tid att förlora.

Planering är A och O

Det är givetvis viktigt att du börjar med att planera din trädgård innan du sätter igång. På det viset kan du försäkra dig om att du får en trädgård som lever upp till alla dina önskemål och krav. Sätt dig ner själv eller tillsammans med familjen och prata igenom vilka önskemål som finns. Kanske är det ett trädgårdsland som lockar eller en uteplats? En häck som ger lite mer skyddad insyn så man kan sola och ha middagsbjudningar ostört i trädgården när sommaren gör sitt intåg.
Möjligheterna är många och därför kan det vara bra att rita upp trädgården och planera in de olika önskemålen. Ett bra tips är att skapa rum i trädgården. Det kan man enkelt göra med rabatter, buskar och blommor. Tänk på att vissa växter trivs bäst på olika platser och därför kan det vara bra att ta med det i planeringen redan från början.
Lycka till med din nya trädgård och kom ihåg att börja planteringen i tid så du hinner få din drömträdgård redan till sommaren.

Fortsätt läsa

Underhållning

Vill du veta hur man blir av med en kille på 10 dagar?

Profilbild

Publicerad

Genom

Det enklaste sättet att bli av med någon är att helt enkelt tappa bort dem. Då kan det gå på bara några timmar. Det finns två riktigt bra varianter och det ena är att du tar med honom till ett gigantiskt tivoli under högsäsong.

Där kan du villa bort både dig själv och killen i folkvimlet inom loppet av några sekunder. Det andra är att ta med honom till ett väldigt stort köpcenter där du noggrant går igenom allt som finns att köpa. 

Filmen om hur man blir av med en kille på 10 dagar

Kate Hudson har spelat in en film på detta tema. Vill du se den kan du söka på hur man blir av med en kille på 10 dagar film. Där får du ytterligare tips och idéer om hur mycket prövningar du kan utsätta den stackars killen för. Men du får passa dig så att det inte går i stöpet och förvandlas till något helt annat. Den motsatta effekten kan uppstå om du inte spelar dina kort väl och är uppmärksam.

How to lose a guy in 10 days – the book

För dig som hellre vill läsa om dråpligheterna som händer i denna film kan du hitta den under den engelska rubriken:”How to lose a guy in 10 days”. Det är en bok på vilken filmen baseras.  Om du ser filmen eller läser boken förstår du hur mycket som kan gå fel när du försöker göra dig av med någon, läs mer om detta hos bengans.

Fortsätt läsa

Underhållning

Hur många Beck filmer finns det?

Profilbild

Publicerad

Genom

Beck

Martin Beck, författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös fiktiva poliskommissarie, är en av de mest kända litterära och filmiska karaktärerna i Sverige. Vad som började som en romanserie 1965 har sedan dess spridit sig till att bli film- och tv-adaptioner över hela världen.

Likt litterära jämlikar Philip Marlowe och Sam Spade, samt film- och tv-världens Popeye Doyle, Jim Rockford och Columbo, så är Martin Beck en av, om inte den första, man tänker på när man inbillar sig en detektiv. Iallafall för svenskar. Och troligtvis tyskar.

Beck på film

Den första filmatiseringen kom i 1967, två år efter den första bokens debut, båda med titeln Roseanna. Beck spelades då av Keve Hjelm. Det dröjde hela åtta år innan nästa skådespelare tog över rollen, denna gång i form av Walter Matthau i Hollywood-adaptionen av den fjärde boken. The Laughing Policeman kom ut i 1975, bara ett år innan den troligtvis mest kända beck-filmen; Bo Widerbergs Mannen på taket med Carl-Gustaf Lindstedt, baserad på den sjunde boken i serien.

Nästa film kom 1980, en svensk-västtysk-ungersk samproduktion av Mannen som gick upp i rök med den brittiska skådespelaren Derek Jacobi. Året efter det kom en lettisk adaption av Polis, polis, potatismos! med skådespelaren Romualds Ancans. Åren 1986 och 1992 kom två adaptioner av Det slutna rummet; en tjeckoslovakisk tv-filmatisering med Jan Teplý och en nederländsk-belgisk filmatisering med Jan Decleir.

Ett nytt liv

Nästa stora genombrott kom 1993 då Gösta Ekman tog över rollen som Martin Beck. Sex filmer producerades i en svensk-tysk samproduktion, varav tre hade premiär på bio medan resten släpptes direkt till video. Det dröjde dock bara tre år efter den sista filmen i Ekmans serie av filmer innan nästa skådespelare tog över.

Peter Haber, som nu har spelat Beck i över 25 år, började sitt skift som poliskommissarien 1997 (även då i en samproduktion med Tyskland), och har sedan dess medverkat i 46 filmer. Till skillnad från alla tidigare Beck-filmer så är handlingen i denna serie handling inte baserad på Sjöwall och Wahlöös böcker, utan den använder sig bara av karaktärerna. Lustigt nog så är dock de fyra första säsongerna skrivna av ett författarpar även de – Rolf och Cilla Börjlind.

Just nu är Den gråtande polisen från 2022 den senaste filmen i serien, men en nionde säsong med fyra nya filmer har redan börjat filmas inför premiär i 2023. Så, för att gå tillbaka till saken i fråga: hur många Beck filmer finns det? Om du bara menar serien med Peter Haber så finns det idag 46 filmer. Hur många svenska Beck filmer finns det? Med Gösta Ekmans sex plus Mannen på taket och Roseanna så blir antalet 54. Men hur många Beck filmer finns det totalt? Jo, 59.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar