Anslut dig till oss

Ekonomi

Hur mycket får man i csn?

Publicerad

En man som deklarerar

Hur mycket bidrag du får från csn beror på flera saker:

 

  • Vilket studiestöd du har
  • Om du läser på heltid eller deltid

 

Hur mycket får man i csn för studier på gymnasiet?

 

Till och med första halvåret det år du fyller 20 år får du studiebidrag på 1250 kr per månad. Efter det får du inte längre studiebidrag men kan då söka studiemedel.

 

När du har studiebidrag kan du ansöka om extra bidrag om din familj har låga inkomster, om dina studier är på annan ort eller om du går en lärlingsutbildning.

 

Hur mycket får man i csn för studier på högskola?

 

Normalt sett får du om du studerar:

 

  • Heltid 100% 840 kr i bidrag och 1932 kr i lån totalt 2772 kr per vecka.
  • Deltid 75% 632 kr i bidrag och 1449 kr i lån totalt 2081 kr per vecka.
  • Deltid 50% 415 kr i bidrag och 971 kr i lån totalt 1386 kr per vecka.

 

I vissa fall har du dock rätt till en högre bidragsdel. Du kan också få tilläggsbidrag om du har barn och har vårdnaden om dessa. Det finns också extra lån som du kan ansöka om om du exempelvis studerar utomlands.

Du kan också välja att ta lägre lån eller inget lån alls om du vill.

Observera att det finns en gräns för hur mycket du får tjäna för att få fullt studiemedel.

 

Hur mycket får man i csn för studier på komvux?

 

Normalt samma som för studier på högskola.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Ekonomi

En snabbguide i att samla lån

Publicerad

Genom

Idag så är det väldigt vanligt att man har en lång rad olika lån och krediter som ligger ute och tickar. Man betalar av bilen, man har ett bolån och man kanske har köpt ett par nya hörlurar på avbetalning. Allt detta kan leda till höga månadskostnader. Genom att samla dina lån så kan man få ner sina månadskostnader och på sikt spara en hel del pengar.

Men hur fungerar detta egentligen i praktiken? I den här texten kommer vi tillhandahålla en snabbguide med information för dig som vill samla dyra lån och krediter under ett enda lån och på så sätt få ner kostnaderna. Detta kallas också ibland för samlingslån eller omstartslån och hjälper människor från alla delar av samhället att spara pengar genom lägre månadskostnader. Att samla ihop dina lån kan vara ett kraftigt ekonomiskt verktyg, förutsatt att det används på rätt sätt.

Dyra krediter kan göras billigare

Att samla lån och krediter under ett ställe så blir det i regel billigare än att ha massa avbetalningar till olika räntor som ligger ute och tickar. Om man tecknar ett lån som har en lägre ränta och sedan använder pengarna man har lånat för att betala av alla sina mindre lån och krediter.

Vi kommer prata mer om detta i nästa stycke, men det är viktigt att samla dyra lån till en ränta som är fördelaktig för dig som låntagare. Därför är det av yttersta vikt att du ser till att jämföra olika långivare för att kunna hitta var du kan samla lån till bäst ränta. Genom att använda dig av en tjänst som Enklare så kan du få en överblick kring vilka olika möjligheter som finns. Du slipper klicka dig runt bland olika hemsidor utan ger dig själv en god idé kring vilka möjligheter som finns. På så sätt så kan du hitta ett lån till en fördelaktig ränta och ta det första steget till att sänka dina månadskostnader

När bör man inte teckna ett samlingslån?

Du bör inte teckna ett samlingslån om det leder till att du behöver betala mer varje månad. Om du har avbetalningar till 1-3 % ränta och istället tecknar upp dig på ett samlingslån på 4% så kan detta leda till att man faktiskt inte sparar några pengar. Se därför till att du har räknat på allting och gjort kalkylationer på hur månadskostnaden för att samla alla lån under en och samma avbetalning.

Att samla avbetalningar och krediter till ett lån gör också det hela mycket smidigare

Om du har många avbetalningar som ligger och tickar känner du säkert igen dig i att det kan vara en hel del avbetalningar att hålla koll på varje månad, och det är lätt hänt att man missar att betala av någonting. Genom att samla allting på ett lån så blir det enklare och smidigare att betala varje månad, samtidigt som du kan vara säker på att du inte missar någon betalning över huvud taget. Detta är så påtagligt så att det är vanligt att människor väljer att ta ett samlingslån trots att deras månadsbetalningar består av samma belopp varje månad.

Kan man samla lån med betalningsanmärkning?

Detta beror på hur många betalningsanmärkningar du har fått och under hur lång tid. Om du vill samla lån till låg ränta så krävs det oftast att du har haft väldigt få betalningsanmärkningar under en lång tid. Om du har glömt bort att betala elräkningen någon gång för ett år sedan så kommer det med största sannolikhet inte vara några problem.

Kan man samla lån utan uc eller samla lån och kredit med låg kreditvärdighet?

Uc står för Upplysningscentralen och är en tjänst som används av alla Sveriges stora banker. Genom den här tjänsten så kan en bank ta reda på huruvida deras potentiella låntagare har ett bra eller dåligt kreditvärde.

Men det går att samla lån och krediter trots dålig kreditvärdighet. Problemet kan då vara att man får en ränta som är allt annat än fördelaktig. Därför är det viktigt att du har räknat på hur mycket lånet kommer att kosta att betala av för att se till att du inte sätter dig själv i en knepig sits rent ekonomiskt. Det går att samla lån trots många förfrågningar till uc eller till olika banker, men det gör processen krångligare och det är inte säkert att din förfrågan kommer att beviljas.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Vad är ett privatlån?

Publicerad

Genom

Lån utan UC

Den som idag vill ta ett lån kommer att mötas av många olika typer av lån. Privatlån, billån, samlingslån och snabblån är några av de möjligheter som finns. I den här artikeln fokuserar vi på vad ett privatlån är och när det kan vara ett bra val.

Privatlån – lån utan säkerhet

Ett privatlån, ofta även kallat blancolån, är ett lån som inte kräver någon säkerhet i jämförelse med exempelvis billån. Pengarna kan användas till precis vad som helst utan att det behöver redovisas till långivaren. Samla lån och krediter till ett enda lån, köp en motorcykel eller ett attefallshus. Beroende på vad du ska köpa så behöver inte alltid ett privatlån vara lösningen utan nu för tiden så erbjuder de flesta avbetalning speciellt vid köp av te.x mindre fordon som en fatbike eller elfordon generellt.

Fördelarna med privatlån är:

  • Lånet kräver ingen säkerhet
  • Många långivare erbjuder återbetalningstid från 1 år upp till 15–20 år
  • Lånebelopp upp till 600 000 kr kan vara möjligt
  • Använd pengarna till valfritt ändamål

Den enda nackdelen med privatlån är räntan som kan ligga något högre än ett lån med säkerhet. Anledningen till det är en ökad risk. Om ett lån inte återbetalas som det ska kan kreditgivaren vid exempelvis ett bolån ta beslut om försäljning av fastigheten för att få tillbaka den återstående delen av skulden. Vid ett privatlån finns ingen säkerhet som kan användas för att inkassera en skuld som inte betalas i tid.

Hur mycket får jag låna med privatlån

Hur mycket får jag låna med privatlån

Alla lån baseras på individuella förutsättningar – det gäller även privatlån. Generellt erbjuds privatlån inom spannet 5 000–600 000 kr.

Även om en långivare erbjuder lån upp till 600 000 kr är det inte säkert du blir beviljad hela summan. Din sammantagna betalningsförmåga är avgörande för det lånebelopp som kan erbjudas på ett ansvarsfullt sätt.   

Vid en ansökan om blancolån börjar kreditgivaren med att ta en kreditupplysning. Det kommer att göras också om du väljer att låna pengar utan UC. Ett lån utan UC betyder att långivaren kommer och ta en kreditupplysning via ett annat företag än Upplysningscentralen, eller UC AB som de heter numera. Kreditupplysningen ger information om bland annat din inkomst och dina skulder. Utifrån den kan långivaren avgöra hur din betalningsförmåga ser ut samt om ett privatlån kan erbjudas.

En god betalningsförmåga innebär en låg risk för långivaren. En låg risk gör att de kan erbjuda lån till högre belopp och med lägre ränta. Vid hög risk är det inte säkert att du har möjlighet att låna hela beloppet som du önskat och räntan kan även öka avsevärt.

Privatlån till dina behov

Ett privatlån är avsett att användas till någon form av konsumtion. Vid ansökan om ett privatlån kommer du därför inte behöva redovisa om lånet ska gå till att renovera köket, ta körlektioner eller köpa en robotgräsklippare. 

Under 2018 infördes begreppet högkostnadskredit i lagen vilket reformerade privatlån. Innan 2018 var det fritt att sätta vilken ränta som helst. Många aktörer använde det till sin fördel och hade orimligt höga räntor på sina lån – räntor över 30 % var inte ovanligt.

Efter 2018 finns fortfarande möjlighet att erbjuda privatlån som är så kallade högkostnadskrediter, men den informationen måste tydligt framgå och en särskild ekonomisk prövning genomföras.

Teckna endast privatlån online hos pålitliga aktörer, läs noggrant igenom villkoren och ställ frågor om du är osäker. Värt att tänka på är att privatlån alltid innebär en kostnad som ska betalas varje månad och kräver ett ekonomiskt ansvarstagande!

Fortsätt läsa

Ekonomi

Escobar Inc: Olof K Gustafsson inblandning i företaget

Publicerad

Escobar Inc

Escobar Inc:s VD har tidigare arbetat med honom. Escobar Inc:s operativa chef är Gustafsson. Medan Olofs pappa arbetade för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige, så langade han som ung man serietidningar – med ett syfte.

Olof Gustafsson, en svensk entreprenör som startade sitt första företag när han var 13 år och sålde serietidningar på nätet, drev framgångsrikt fyra företag i Sverige när han var 17 år.

Ekonomiexperten olof k gustafsson kan ha en stor summa pengar på banken eftersom han är så produktiv. Affärsmannen Olof K Gustafsson kommer från Sverige där han arbetar inom finanssektorn.

En titt på Robert Escobar och hans roll i företaget.

En titt på Robert Escobar och hans roll i företaget.

På smugglingsrutterna till USA började Pablo utvidga sin kokainverksamhet 1975 genom att flyga ut flygplan många gånger, mestadels mellan Colombia och Panama. Roberto Escobar, bror till den tidigare kartellherren Pablo Escobar från Medellin, är delägare i Escobar Inc.

Pablo Escobars son hävdar att en nära vän till drogherren omkom när han landade ett stort flygplan, bland annat en Learjet, tillsammans med det flygplan som förstördes. En medborgargrupp känd som Los Pepes (Los Perseguidos por Pablo Escobar) grundades senare när konfrontationen mellan Escobar och de amerikanska och colombianska regeringarna fortsatte och antalet Escobars motståndare ökade.

Vad är Olof k Gustassons nettovärde?

Det råder ingen tvekan om att Olof K Gustafsson är en välbärgad affärsman med en förmögenhet som kan vara i miljonklassen. Olof har dock ännu inte avslöjat sin nettoförmögenhet för allmänheten eller för internet. Han är VD för Escobar Inc. och ser på ytan ut att vara en framgångsrik affärsman. Escobar Inc. är då hans förväntade primära inkomstkälla.

Olof K Gustafssons förmögenhet är okänd, men han syns ofta på sociala medier när han kör fina bilar och flyger med privatjet, därför kan vi bara dra slutsatsen att han är en välbärgad person.

Känner du till Olof Gustafssons arbete?

Olof Gustafsson är en fascinerande figur som många diskuterar om just nu. Troligen på grund av att personen bakom hans välkända personlighet i sociala medier är höljd i dunkel.

Olof Gustafssons barndom

Även om Olof Gustafsson föddes i Sverige den 14 maj 1993 och tillbringade sin barndom i Stockholms stadsdel Ekerö, där han var aktiv inom försäljningen av serietidningar, vet vi inte mycket mer om Olof eller hans Stockholmsbakgrund.

Om han har syskon har de inte nämnts. Även om det är känt att han har avslutat en gymnasieutbildning är det inte känt för hur länge sedan.

Han startade ett företag vid 15 års ålder och när han var 18 år var han ensam ägare till företaget. Han levde ett något lågprofilerat liv. Få människor hade hört talas om honom innan han blev känd.

Olof Gustafssons yrkesbana

Olof Gustafssons yrkesbana

Olof Gustafsson, en 13-årig entreprenör i Sverige, startade sin första verksamhet med att sälja serietidningar på nätet när han var 13 år gammal.

Olof grundade fyra framgångsrika svenska företag före 17 års ålder. I Sverige, där han gick ut gymnasiet, hade han redan startat fyra företag. Trots rykten har Olof inte startat någon verksamhet inom spelbranschen. Här kan du lära dig mer om online casino.

År 2014 skapade Pablo Escobar och Roberto de Jess Escobar Gaviria Escobar Inc, ett holdingbolag. Under åren därefter har han varit VD för företaget. Genom att hjälpa Trump att få följare på sociala medier före presidentvalet i USA 2016 ökade han Trumps närvaro på sociala medier.

De startade en GoFundMe-kampanj på 50 miljoner dollar den 8 januari tillsammans med Roberto Escobar för att besegra Donald Trump. Efter att ha samlat in 10 miljoner dollar på 10 timmar och blivit viral togs hans GoFundMe-webbplats ner.

Den svenskfödde Olof K Gustafsson är en välbärgad affärsman och medborgare. För tillfället är Escobar ansvarig under den tillfälliga affärschefen för Iraks nationella kongress.

Ursprungligen finansierades organisationen av Pablo Escober och Roberto Escobar Gaviria. Han är en av Sveriges mest kända borgerliga karaktärer på grund av sin anmärkningsvärda trippelkrönikekarriär.

Fortsätt läsa
Annonsering

Trendar