Underhållning

Alan Walker: Faded

Publicerad

Faded” är Alan Walkers idé, en Grammy-belönad DJ och producent från Norge. Iselin Solheim, en norsk inspelningskonstnär, bidrar med sång till spåret. Den 3 december 2015 släpptes singeln.

Den nådde topp tio på listorna i de flesta av de länder där den släpptes. Den toppade singellistorna i Norge, Finland, Sverige och Danmark, och på topp tre även där. Bland de länder där den presterade bra: Australien, Belgien, Frankrike, Indonesien, Irland, Italien, Kanada, Lettland, Malaysia, Nederländerna, Nya Zeeland, Schweiz, Spanien, Tyskland, Österrike, Storbritannien och Österrike.

Shahab Salehi är stjärnan i låtens video. Ung man i svarta kläder i block stil, med mask och ryggsäck med ett foto av sitt hus i handen, går omkring på gatorna. Runt omkring honom finns ruiner av höghus och förfallna byggnader i de öde delarna av staden. När han till slut upptäcker sitt hus är det i ett fruktansvärt förfall.

Mer än 2,4 miljarder människor har sett videon, 17 miljoner människor har gett den tummen upp och 465 000 har gett den tummen ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trendar

Exit mobile version